Via Dolorosa - Toinen sarjaturnaus penkin alle

30.10.2016

Jokerit VII pelasi toisen sarjaturnauksensa Ruskeasuolla lauantaina 29.10. Turnaukseen lähdettiin sarjajohdossa, ja tavoite oli tottakai pysyä piikkipaikalla. Tämä jäi kuitenkin haaveksi tällä kertaa, taulukossa pudotusta tuli kahden sijotuksen verran, ja Jokeripakka löytyy neljän pelin jälkeen sijalta 3, tasapisteissä lohkokakkosen kanssa.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli RF Crew, ja ennakkoon jo tiedettiin joukkueen olevan vahva, ja yksi suurimpia haastajia nousutaistelussa. Vastustaja oli saanut jo yhden pelin alle ennen tätä taistoa, ja se valitettavasti näkyi; toiselta joukkuella löytyi tatsia, toiselta ei sitten millään. Jokerit teki pelistä itselleen todella vaikean: pallo ei liikkunut, syöttöpaikkoja ei haettu, syötöt ja avaukset menivät lähes poikkeuksetta vastustajien lapoihin. Kapea kenttä toi todella isoja ongelmia myös hyökkäyspäässä, vastustaja sumputti maalinedustan todella hyvin, eikä Jokerit tuntunut löytävän tähän lääkettä millään keinolla. Hyökkääminen menikin väkisin puskemiseksi pelaajien turhautuessa tuloksettomiin syöttöyrityksiin.

Vastustaja teki suurimman osan maaleistaan Jokereiden räikeistä merkkaus- ja syöttövirheistä. Vastustajan tiedettiin hakevan syöttöjä maalin eteen leikkaaville hyökkääjille, mutta silti sitä ei saatu karsittua pois.

Ensimmäisen erän jälkeen taululla olivat 3-0 lukemat raaseporilaisille. Tilanne yritettiin nollata erätauolla, ja peli paranikin hieman toiseen erään, jonka Jokerit hävisi "vain" 1-0. Viimeisessä erässä vastustaja sai jälleen pari maalia, ja valitettavasti Jokereiden pelihuumori loppui tähän. Kuparinen saatiin rikki vasta 16 sekuntia ennen loppusummeria, kun uusi vahvistus Jesse Myller painoi pallon verkkoon vapaalyönnin jälkitilanteesta.

Ensimmäisestä pelistä ei juurikaan mitään positiivista jäänyt käteen. Turhautuminen oli käsinkosketeltavaa, tästä hyvänä esimerkkinä ottelussa kapteenina toimineen Joni Alsin ensimmäinen jäähy Jokeripaidassa. Viime kaudella ukko ei istunut kertaakaan boksissa, ja nyt ylikovaa pelatusta laitatilanteesta 5min jäähylle. Jeremias Vähäjylkkä otti ottelun lopussa yhden kahden minuutin rangaistuksen, ja säilytti näin ollen piikkipaikan jäähypörssissä.

Koko joukkueen puolesta pahoittelut kauden ensimmäisen ottelunsa maalissa pelanneelle Ville Paanaselle, joka jätettiin välillä todella yksin. Hänen piikkiinsä maaleja ei voi laittaa.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Bayer Jorvi. Jokerit yrittivät nollata edellisen ottelunsa ja lähteä tähän puhtaalta pöydältä. Tämäkin peli oli kaukana siitä, mihin Jokerit pystyvät, avauspeli takkuili edelleen, eikä palloa liikuteltu niin hyvin kuin mihin rahkeet olisivat riittäneet. Pelissä oli toki väläyksia paremmasta, tilanteita saatiin luotua huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessa ottelussa.

Itse pelistä otettiin "rutiinivoitto" peruspelillä. Tasoero oli niin suuri, että parhainta mahdollista suoritusta ei tänään tarvittu. Toki taululle olisi ollut mahdollista takoa paljon suuremmat lukemat, mutta 29.10.2016 ei jäänyt historiaan Jokereiden päivänä.

Positiivista ottelusta oli ehdottomasti Jesse Myllerin hattutemppu, kaveri näytti heti kuuluvansa joukkueessa isoon rooliin. Myös Henrik Parviainen sai maalitilinsä auki, ja karisti Haramben kokoisen gorillan niskastaan. Paikkoja olisi ollut useampaan, mutta tärkeintä oli saada se ensimmäinen rysä tilastoihin. Myös maalissa pelannut Tuomas Isosalo oli vahvassa vireessä, todella varmaa pelaamista.

Jokeripakka tippui siis lohkossaan kolmanneksi, toki eroa kärkipaikalle on vain yksi piste. Tämä viikonloppu voidaan nyt unohtaa ja lähdetään leuka pystyssä työstämään omaa pelaamista paremmaksi. Mitään ei ole vielä voitettu tai hävitty, kausi on vielä aivan alussa. Selkeänä kehityskohteena voidaan mainita joukkueen ylivoimapelaaminen, se on ollut todella surkealla tasolla alkukaudesta. Myös tasaisuutta olisi hyvä saada pelaamiseen, huonon ja hyvän päivän ero on tällä hetkellä liian suuri.