Jokereiden A-poikien pelit jatkuivat Myllypurossa

07.12.2015

Avausottelussa vastaan asettui AC HaKi, jonka tiedettiin tarjoavan tiukka vastus. Ottelun ensimmäinen erä mentiin näennäisessä Jokereiden hallinnassa kummankaan joukkueen saamatta maaleja aikaan.

Toiseen erään AC HaKi tuli hyvällä ilmeellä, Jokereiden jatkaen ensimmäisen erän näpertelyään. Toinen erä ansaitusti HaKille lukemin 4-1.

Kolmannen erän alkuun Jokerit tuli pirteästi ja kavensikin pelin heti ensimmäisessä vaihdossa 4-2:een Pasi Leinon päivän toisella osumalla. Tämän jälkeen peli taas tasaantui ja Jokerit sortui ottelussa lukuisiin oman pään virheisiin sekä heikkoon puolustuspeliin. 38 minuutin kohdalla peli olikin jo 6-2 vastustajalle. Viimeiset neljä minuuttia Jokerit pelasi ilman maalivahtia ja saikin aikaan yhden kavennusmaalin Emppu Perttulan toimesta, mutta muuten loppukiri jäi erittäin vaisuksi.

AC HaKi nappasi ottelusta täysin ansaitun voiton Jokereiden pelatessa ehkä kauden huonoimman pelinsä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui viime kaudella SM-sarjaa pelannut SSV, jolla oli pelissä mukana myös Salibandyliigaa pelaavat Kevin Söderling sekä Marko Juselius. Jokerit tiesi, että tässä pelissä pitää pelata täysin päinvastainen peli ensimmäiseen verrattuna, mikäli meinataan pisteistä taistella.

Ottelusta saatiinkin aikaiseksi kahden kovaa ja rehdisti pelaavan joukkueen kesken erinomainen salibandynäytelmä, jota oli seuraamassa täysi katsomo. Ottelussa mentiin tasaisesti päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät painostusjaksonsa. Myös molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat erinomaisen ottelun, etenkin Jokereiden Nico Paasela, joka otti puolen tusinaa paraatipelastusta.

Ottelun ehdoton hahmo oli Jokereiden Tuomas Liukolampi, joka keräsi ottelusta tehot 3+1 ja kruunasi huikean iltansa 4-3 voittomaaliin ajassa 44.43, johon hän sai maailmanluokan syötön Janne Lindbergiltä.

Ottelun voidaan todeta olleen tämän kauden paras esitys Jokereilta ja erityisen ilahduttavaa oli nähdä millä taisteluilmeellä ja kärsivällisyydellä joukkue puolusti kaikki kolme erää. Kärsivällisyydestä hyvä osoitus on myös se, että joukkue ei ottanut ottelussa yhtään jäähyä.

Kokonaisuutena kuitenkin joukkueella jäi paljon parannettavaa tuleviin peleihin. Valmistautuminen ensimmäiseen otteluun epäonnistui ja joukkue kuvitteli voiton tulevan 50-prosentin tekemisellä ja keskittymisellä. Toisen pelin suuri tason nosto oli kuitenkin hyvä merkki siitä, mikä joukkueen potentiaali parhaimmillaan on.

Lopuksi vielä kommentit lauantain otteluista joukkueen luottohyökkääjä Eetu Rönköltä:
-Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui alkusarjasta tuttu AC HaKi. Vaikka alkusarjan peli päättyi selvin numeroin meidän voittoon, ei se kertonut vastustajasta kaikkea. Ennakkoon tiedossa oli tiukka ottelu, joka olisi ollut omalla pelillä kotiin hoidettavissa, mutta toisin kävi. Jostain syystä ei oikein saatu missään vaiheessa ottelua omaa peliä käyntiin ja kardinaalivirheitä tuli aivan liikaa, joista vastustaja rankaisi armottomasti. Tuloksena ottelusta siis 3-6 tappio.

-Toisessa pelissä vastaan asettui lohkon ehdoton ennakkosuosikki, viime kaudella SM-sarjasta pudonnut SSV. Selvä asia oli se, että jos ensimmäisestä ottelusta ei paranneta hurjasti, niin kylmää kyytiä olisi tulossa ja tätä valmennusjohto ennen ottelua kaikille painotti.

-Kaikki kuitenkin tiesivät, että jos saamme oman pelimme kulkemaan, puolustamme kurinalaisesti ja maltamme tehdä ratkaisut rauhassa, emmekä lähde panikoimaan, olisi meillä kaikki mahdollisuudet haastaa SSV.

-Ottelusta tulikin täydellinen peilikuva HaKi-otteluun verrattuna. Oma peli toimi, virheitä ei tullut lainkaan, puolustus oli erinomaista ja maalintekotilanteissa oltiin tehokkaita. Onnistuimmekin lopulta kaivamaan todella tärkeät kaksi pistettä kotiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia sarjapelejä.