A-pojat aloitti vuoden voitolla ja tappiolla

18.01.2016

A-pojat jatkoi sarjapelejään sunnuntaina Loviisan Liikuntahallissa. Paikalle Loviisaan saavuttiin tilausbussilla täyden rosterin voimin. Avausottelussa vastaan asettui LoSB, joka antoi edellisessä kohtaamisessa tiukan vastuksen sekä SSV, joka onnistuttiin edellisessä kohtaamisessa voittamaan.

Ensimmäisen ottelun alku oli Jokereilta heikko. Syötöt menivät minne sattuu ja pelaajien liikkuminen kentällä oli heikkoa. Erän puolivälin kohdalla peli alkoi kuitenkin rullata paremmin ja avausmaali nähtiinkin ajassa 7.54, kun Janne Lindberg vei Jokerit 1-0 johtoon komealla yksilösuorituksella. Seuraava maali nähtiin ajassa 10.28, kun Tuomas Liukolampi iski pallon maaliin Joonas Rimpinevan komeasta esityöstä. Erän loppuun nähtiin vielä kolmaskin maali, kun Pasi Leino tarjoili Emppu Perttulalle varman maalipaikan. Erätauolle mentiin siis 3-0 tilanteessa.

Erätauolla valmennus painotti sitä, että johtolukemista huolimatta pelaaminen on kaukana hyvästä, joten ryhtiliikettä ja hyvää lähtöä toiseen erään toivottiin. Sitä myös saatiin heti erän alkuun, kun 10 sekunnin pelin jälkeen Nico Stranne pääsi laittamaan pallon puolityhjään maaliin. Loistavan esityön maaliin tekivät Patrik Schukov sekä Joona Moilanen. Otteluin hienoin eli 5-0 maali nähtiin erän loppupuolella, kun Moilanen ensin blokkasi kaksi vastustajan laukausta, riisti pallon, laittoi sen Strannelle laitaan, kiersi itse takatolpalle ja sai sivaltaa pallon maaliin. Erän loppusekunneilla nähtiin myös LoSBin avausmaali, kun erikoinen roikku kimpoili lopulta maaliin. Kahden erän jälkeen tilanne oli siis 5-1 Jokereille.

Kolmanteen erään lähdettiin pelaamaan varmaa peruspeliä ja oltiin valmiita siihen, että vastustaja tulee kovaa ja korkealta päälle. Tämä johti myös Jokereiden runsaisiin vastaiskuihin, joista yhdestä laitettiin lopulta pallo maaliin Moilasen tehdessä päivän toisen maalinsa ja syöttäjänä toimi tutkapari Stranne. Maalin jälkeisessä vaihdossa haluttiin vielä varmistaa, että peli ei ole selvä ja päästettiin LoSB kaventamaan heti 6-2:een. Tästä pari minuuttia myöhemmin Erkka Mäkinen nousi pakin paikalta laitaa pitkin ja sai hienon pystysyötön Patrik Schukovilta. Hallittu laukaus Mäkiseltä yläkulmaan ja peli ratkaisevan tuntuisesti 7-2:een. Jokerit osaa kuitenkin tehdä pelien lopuista jännittäviä ja sellainen saatiin aikaan myös tälläkin kertaa. Ensiksi oman pään sekoilun päätteeksi vastustaja kavensi pelin 7-3:een ja heti perään Jokerit sai kahden minuutin jäähyn, joten vastustaja pääsi myllyttämään 6vs4 ylivoimaa. Jokereiden alivoima pelasi kuitenkin loistavasti ja Tuomas Liukolampi pääsikin Niko Silanderin hyvästä heitosta laittamaan pallon tyhjään maaliin. Loppulukemat avausottelusta siis 8-3 Jokereille.

Ennen toista peliä käytiin joukkueen kanssa läpi sitä tosiasiaa, että vastaavalla määrällä virheitä SSV tulee rokottamaan isolla kädellä, joten pyrittiin heti pelin alusta asti pelaamaan tarkkaa ja huolellista peliä. Pelisuunnitelma ei tällä kertaa toiminut alkuunkaan ja reilun kahden minuutin jälkeen taululla komeilivat SSV:n 2-0 johtolukemat. Oikeastaan jo tämä kohta pelistä kertoi kuvan koko ottelusta. Jokerit ei missään nimessä pelannut huonosti, vaan katsomovalmentajan laskelmien mukaan joukkueella oli 10 loistavaa maalipaikkaa ja siihen päälle toiset kymmenen puolittaista maalipaikkaa. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin edes läpiajoista tai rangaistuslaukauksesta. Vastustaja sen sijaan iski paikoistaan maalit hyvällä prosentilla ja pelasi myös tehokasta ylivoimaa.

Loppulukemat 7-0 SSV:lle eivät jätä pelistä mitään jossiteltavaa. Jokerit ei missään nimessä pelannut huonosti, mutta vastustaja oli yksinkertaisesti joka osa-alueella parempi. Pallovarmuus, maltti, tehokkuus maalipaikoissa sekä kaksinkamppailujen voittaminen ovat asioita, joissa Jokereiden on oltava parempia, kun seuraavan kerran kohdataan SSV.

Seuraavassa vielä pirteästi kummassakin ottelussa pelanneen ja kaksi maalia LoSBia vastaan paukuttaneen Joona Moilasen kommentteja sunnuntain peleistä:

- Ensimmäisessä pelissä saatiin peli rullaamaan, vaikka omassa päässä tulikin jonkin verran virheitä.

- Toisessa pelissä pelattiin aika lailla samalla tasolla kuin ensimmäisessäkin, mutta vastustaja rokotti oman pään virheistä eikä itse saatu hyvistä paikoista huolimatta palloa maaliin asti.

- Oman ketjun peli (Moilanen-Schukov-Stranne-Mäkinen-Multanen) saatiin kulkemaan helposti, kun oli tutut kaverit vierellä. Saatiin luotua maalipaikkoja eikä omassakaan päässä ollut suurempia ongelmia.

- Yksilöistä en nostaisi ketään erityisemmin esille, koska pelattiin mielestäni joukkueena suhteellisen tasaisesti.

A-pojat jatkaa sarjapelejään lauantaina 30.1.2016 kun vastaan asettuvat klo 11.00 Loviisan Tor ja klo 14.00 AC HaKi. Otteluisäntänä toimii tuolla kertaa PSS ja pelipaikkana on Porvoon Salibandyhalli Aurora.