Jokerit SB:n A-pojat pelaavat ensi kuussa paikasta SM-sarjaan

15.02.2016

Jokereiden A-poikien pelaaminen ensi kuun SM-karsinnoissa varmistui eilen sunnuntaina, kun joukkueella oli ohjelmassa kolme peliä. Avausottelussa vastaan asettui nousukuntoinen PSS, toisessa pelissä LoSB ja kolmannessa lohkon kärki SSV.

Avausotteluun PSS:ää vastaan tultiin hyvien alkulämpöjen valmistamana, mutta itse peli oli kolme erää kaukana hyvästä. Ottelu oli jonkin verran rikkonainen, joka osaltaan selittää viisikkopelin vaisuutta, mutta selityksenä tappiolle se ei silti mene. Jokereilla ei onnistunut pelissä oikein mikään. Etäisyydet viisikoiden välillä olivat jatkuvasti pielessä, pallon kanssa tekeminen oli huolimatonta ja muutamissa luoduissa maalipaikoissa oli sihti pahasti hukassa. Lopputuloksena porvoolaisille ansaittu 4-2 voitto ottelusta, jossa Jokereiden molemmat maalit teki Tuomas Liukolampi.

Toiseen otteluun LoSBia vastaan tultiin sisuuntuneena ja se näkyi tulostaululla. Iloinen, mielikuvituksellinen ja ennalta-arvaamaton hyökkäyspeli oli tehnyt paluun ja peli oli ajassa 11.19 jo 6-1 Jokereille. Loppupeli oli tietyllä tapaa hurlumhei -peliä, jossa Jokerit unohti ajoittain kokonaan puolustamisen, mutta yhtä kaikki peli oli iloista hyökkäyspeliä ja ottelusta Jokereille lopulta 12-5 voitto. Ottelun tehopelaajina häärivät tutkapari Joonas Rimpineva (2+4) - Tuomas Liukolampi (4+2) ja heille erinomaista taustatukea antoi koko joukkue, joista erityisesti on mainittava erinomaisesti esiintynyt Tuomas Eriksson, joka alkaa selvästi syttymään  uuteen loistoon tosipelien lähestyessä.

Kolmannessa pelissä lähdettiin haastamaan lohkon kärki SSV:tä, joka oli liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Ottelun alku oli Jokereilta tällä kertaa karmea ja SSV karkasikin alussa jo 2-0 johtoon. Jokerit paransi peliään koko ajan ja hetki ennen erätaukoa saatiinkin tärkeä kavennus, kun taiturimaisia otteita esittänyt Niko Kaartoaho karvasi pallon päädyssä ja teki röyhkeän maalin.

Toisessa erässä tultiin jo tasoihin, kun Joonas Rimpinevan uskomaton katko keskialueella päättyi upeaan rystylaukaukseen. Seuraavan maalin teki SSV harmittavasta merkkausvirheestä, mutta Jokerit ei tästä masentunut, vaan Rimpineva iski pelin 3-3:een Liukolammen esityöstä.

Kolmas erä oli tarkkaa peliä, jossa molemmilla oli omat paikkansa. SSV oli joukkueista se, joka käytti yhden paikoistaan ja meni vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua 4-3 johtoon. Jokerit haki lopussa rohkeasti tasoitusta ilman maalivahtia ja tällä kertaa se ei tuottanut tulosta, vaan SSV pääsi iskemään kaksi kertaa tyhjään maaliin. Lopputulos ottelusta siis 6-3 SSV:lle.

JoukkueOVTHTMPMMEP
1. SSV 13 12 0 1 106 - 23 83 24
2. Jokerit 13 9 0 4 67 - 53 14 18
3. Loviisa 13 4 3 6 47 - 65 -18 11
4. AC HaKi 13 5 0 8 46 - 82 -36 10
5. PSS 13 3 3 7 56 - 65 -9 9
6. LoSB 13 2 2 9 40 - 74 -34 6


Ystävänpäiväsunnuntain voidaan sanoa olleen erittäin kaksijakoinen. Avauspelin surkeudesta on turha mainita sen enempää enää, vaan nostaa pikemminkin esille hieno tason-nosto toiseen peliin, jonka joukkue teki. Kolmannessa ottelussa pelattiin sitten erittäin kovaa vastustajaa vastaan jännittävä ja tasainen ottelu, joka antoi suurta uskoa Jokereille siitä, että vajaan kuukauden päästä pelattavissa SM-karsinnoissa menestymisen mahdollisuus on täysin todellinen.

Pitää ottaa vielä huomioon, että joukkue pelasi sunnuntaina poikkeuksellisen kapealla rosterilla runsaiden loukkaantumisten ja muiden poissaolojen takia, mikä nostaa entisestään viimeisen ottelun suorituksen arvoa. Hyvällä tiellä ollaan ja koko joukkue uskoo siihen, että parhaat pelit pelataan maaliskuun toisena viikonloppuna.

Seuraavassa vielä kolmeen peliin tehot 4+5 tehneen Joonas Rimpinevan mietteitä:

Joonas, aika kaksijakoinen sunnuntaipäivä. Mitä mietteitä otteluista?

- Ensimmäinen peli oli tosiaan aika tahmeaa sekä joukkueelta että omalta osaltani, mutta parannettiin toiseen ja kolmanteen peliin huomattavasti.

Olit etenkin kahdessa viimeisessä pelissä aikamoisissa liekeissä, kommenttisi omista suorituksistasi?

- Tottakai aina on kiva saada onnistumisia ja se nostaa itseluottamusta ja siitä syntyy hyviä asioita pelin aikana.

Miltä ovat sarjapelit maistuneet tähän asti ja mitä odotuksia loppukaudesta?

- Sarjapelit ovat tosiaan maistuneet ja hyvin on mennyt niin joukkue- kuin henkilökohtaisella tasolla. Loppukauden näkee sitten tulevaisuudessa miten se menee. Aina on parannettavaa, se on selvä.

26.02.2017A-pojat kolmeen voittoon Rusalla
01.03.2016A-pojat päättää jatkosarjan lauantaina Lohjalla
15.02.2016Jokerit SB:n A-pojat pelaavat ensi kuussa paikasta SM-sarjaan
09.02.2016A-poikien ohjelmassa sunnuntaina kolme peliä
01.02.2016A-pojat haki neljä pistettä Porvoosta
18.01.2016A-pojat aloitti vuoden voitolla ja tappiolla
15.01.2016A-poikien sarjapelit jatkuvat sunnuntaina Loviisassa
02.01.2016Katsaus A-poikien syyskauteen
17.12.2015A-pojat päättää syyskautensa lauantaina Campossa
07.12.2015Jokereiden A-poikien pelit jatkuivat Myllypurossa

Siirry arkistoon »