Jokerit 4 - Kausiennakko 2019-2020

16.09.2019

Jokerit 4 valmistautuu parasta aikaa kauden 2019-2020 alkuun. Onkin aika tutustua vastustajiin ja katsoa miten heillä on edeltävät kaksi kautta menneet. Joukkoon mahtuu vanhoja tuttuja, sekä uusia tuttavuuksia. Ohessa joukkuelistaus olettaen, että rosteri on pystynyt samana edellisvuosista, jolloin joukkueiden vertailu on astetta helpompaa. Yllätyksiä voi tapahtua - ja tapahtuneekin, lopputulos kauden päätteeksi pysynee kuitenkin odotetunlaisena:

1. NHT

NHT tullee olemaan kauden vahvimpia joukkueita. Kaksi edellistä kautta on mennyt 4.divarissa kohtalaisin tuloksin, mutta tiukan karsintatappion NCCP:tä vastaan (4-3) jälkeen lopputulos on pelata tuleva kausi 5divaria. Edellinen kausi päättyi nelosessa kahdeksanteen sijaan 5 voitolla ja 2 tasapelillä +- sarake näytti kauden päättyessä tylyä -51, mutta tästäkin huolimatta NHT:stä povataan tulevalle kaudelle lohkon kärkijoukkuetta. Kaudella 2017-2018 NHT oli lohkossaan (4.div) viides 8 voitolla ja 2 tasapelillä.

2. Bandits

Bandits on pelannut kaksi edellistä kautta tasaisen varmasti vitosdivaria. Molempina kausina lohkon loppusijoitus on ollut kolmas. Edellisellä kaudella pisteitä kertyi 23, kun edellisellä kaudella 24. Pisteitä kertyi molempina kausina 12 ottelusta, joten saman suuntaista on odotettavissa myös tulevalle kaudelle. Bandits voi venyä muutamiin tiukkoihin maalin voittoihin, joiden tuomat pisteet nostavat joukkueen lohkon kärkikamppailuihin.

3. IBK AA

IBK AA:n haluamme nostaa jokerikorttina lohkon kolmanneksi. Viime kaudella 6divaria pelannut joukkue voitti pelaamistaan 18 ottelusta 11 ja pelasi 3 tasapeliä. Huomioitavaa on, että joukkue teki kauden aikana 121 maalia, ja päästi vain 54. Lohkosijoitus oli toinen. Samassa lohkossa viime kaudella pelasi myös S.S. Storm, jonka IBK AA voitti toisessa kohtaamisessa niukasti 4-3 ja otti toisesta tylysti pataan 5-0. IBK AA:n korkeaan sarjatulokseen perustelemme myös sillä, ettei joukkueesta ole tilastomerkintöjä toissa kaudelta (2017-2018), joten on oletettavaa että he nousivat 6.divarista vitoseen jo heti ensimmäisen kauden jälkeen.

4. FC Buster

Keskikastiin mahtuu monta jengiä, joiden kauden lopullinen pistetilanne tulee olemaan parin pisteen päässä toisistaan. Bustersille on odotettavissa 20 pisteen kautta, riippuen miten tiukat 1 maalin pelit tulevat lopulta päättymään. Joukkueessa on monta tuttua pelaajaa Jokerien miehistölle, joten heidän vaarallisuus on tiedossa. Viime kaudella Busters otti 8 voittoa ja 3 tasapeliä pelatessaan 5divaria. Joukkueelta löytyy myös kokemusta 4divarin puolelta, joten jos joukkue on pelipäällä on se erittäin vaarallinen.

5. Jokerit 4

Viides sija tämän kauden tuloksissa olisi täysin odotettu - ilman suurempia venymisiä. Jokerit pelaa parhaimmillaan sellaista peliä, että kaikki lohkon joukkueet ovat voitettavissa, tämä nähtiin jo viime kaudella, mutta realistiset tavoitteet ollee, että joukkue sijoittuu kauden päätteeksi sijoille 4-6. Kauden starttia on myöskin auttanut se, että rosteri on tälle kaudelle saatu pidettyä suhteellisen stabiilina - joukkue on siis valmis jo ensimmäisestä turnauksesta lähtien.

6. BK-Bärs

BK-Bärs on kaikessa tuntemattomuudessaan mielenkiintoinen joukkue. Viimeiset 2 kautta on mennyt 4divarissa, muttei kovin hyvin tuloksin. Viime kaudelle he saavuttivat 1 voiton ja 3 tasapeliä - päätyen lohkon jumboksi ja siis takaisin 5divariin. Kausi 2017-2018 he pelasivat vähän paremmin ottamalla 7 voittoa, mutta tulos oli tuolloinkin lohkon 8. BK-Bärs voi olla yllätys. Joukkue sijoittunee sijoille 5-7 riippuen miten ne kuuluisat yhden maalin pelit päättyykään.

7. S.S. Storm II

Storm on pelannut 2 edellistä kautta 6divaria. Viime kausi oli heiltä hyvä ja he ottivat 8 voittoa ja 3 tasapeliä.. loppusijoituksen ollen neljäs. Ei ole tietoa, ovatko he päässeet ns. villillä kortilla mukaan 5divariin, sillä tilastoja tuosta noususta ei löydy, mutta ennakkotietojen mukaan he eivät ole kuitenkaan tulevana kautena lohkon jumboksi jäämässä. Huomioitavaa on, että S.S. Storm II kohtasi IBK AA:n jo viime kaudella ja vei toisen kohtaamisen tylyin 5-0 tuloksin. Storm voi siis olla yllätysvalmis joukkue tällekin kaudelle!

8. SCR

Espoolainen SCR on Jokerien miehistölle tuttu jengi. Joukkue turvautuu täysin heidän ykkösnyrkkinsä varaan, joka viimeiset vuodet tehnyt 70-80% joukkueen kaikista pisteitä. SRC sijoitus sarjataulukossa on siis kiinni täysin siitä saavatko muut joukkueet tuon kärkihyökkäysketjun aisoihin vai ei. Parhaimmillaan joukkue voi nousta sarjataulukossa jopa viidenneksi tai kuudenneksi, mutta oletettavaa on että ensimmäisen kohtaamisen jälkeen joukkueet osaavat lukea heidän pahimmat pistemiehet pelistä ulos, ja keväästä tulee pisteiden valossa köyhä - näin ollen oletettava tulos SCR:lle on olla lohkossaan sijalla 7-9.

9. GrIFK II

On vaarallista rankata GrIFK II listassa näin alas, mutta se on hyvinkin todennäköistä tulevalla kaudella. Koko lohko tulee olemaan erittäin tiukkaa, ja sarjatilanteet voivat muuttua listauksesta rajustikin. GrIFK II otti viime kaudella 5divarissa 6 voittoa ja yhden tasurin. Joukkue oli lohkossaan 8, ja plus-miinus tilasto pakkasen puolella 32 maalin verran. Ellei joukkue ole tehnyt tulevalle kaudelle uusia pelaajahankintoja, on oletettavaa että Grankullan joukkue on lohkossa häntäpäässä.

10. PoTKi

Alustavien tilastojen valossa PoTKi sijoittunee tulevalla kaudella lohkon viimeiseksi. PoTKi on pelannut viimeiset 2 kautta 5divarissa kohtuullisesti, keräten esimerkiksi viime kaudella 10 pistettä (4 voittoa + 2 tasapeliä), mutta tuo ei tule tulevana kautena riittämään. Lohko tulee olemaan yllättävän kova tasoinen, ja kaikki joukkueet ovat hyvinkin tasavahvoja keskenään. PoTKi ottanee muutamia pahoja maalin tappiota, joiden pistemenetysten vuoksi joukkue jäänee lohkon viimeiseksi.

14.09.2022Jokerit Team saanut joukkueen valmiiksi
26.08.2022Jokerit Teamin runko lähes valmis, mukaan mahtuu vielä!
12.08.2022Jokerit Team löytyy nyt myös Instagramista
10.06.2022Jokerit Teamin Leijonat & Lampaat kaudella 2021-2022
08.06.2022Jokerit Team ottaa paikan vastaan III-divisioonasta
15.05.2022Jokerit Team nousee neloseen!
10.05.2022Jokerit Team lohkonsa toinen - katse suunnattu karsintapeliin
08.03.2022Jokerit Team, kausi taittunut kevään peleihin
10.10.2021Jokerit Team, kausiennakko 2021-2022
11.11.2020Jokerit Team vahva kauden aloitusturnauksissa

Siirry arkistoon »