Jokerit Team, kausi taittunut kevään peleihin

08.03.2022

Kauden puoliväli on saatu ylitettyä koronankin kertaalleen keskeyttämälla kaudella 2021-2022. On siis aika tutkailla tarkemmin mennyttä alkukautta ja tutkia tulevan kevään tärkeitä kohtaamisia.

Ennen kauden aloitusta tutkiva journalistimme teki kausiennakon, jossa tutkittiin tulevan kauden valta-asetelmia. Kovalla itseluottamuksella varustettu journalisti kuitenkin nostaa parin joukkueen osalta käden ylös virheen merkiksi. Olemme nähneet pari yllätystä, vaikka suurinpiirtein joukkueiden valta-asetelmat olivatkin ne, joita ennakkoon arveltiin.

Ohessa kausiennakon arvio sarjataulukosta kauden päätteeksi, sekä tälle päivälle päivätty liiton taulukko:

Karkealla analyysillä katsottaessa Jokerit, Pandat, Slashers, Snakkes sekä myös häntäpään FBD ja United ovat pelanneet omalla tasollaan ja siis odotetunlaista peliä. Keskikastissa on näin 3 turnausta ennen kauden päättymistä ruuhkaa, ja joukkueiden väliset valta-asetelmat ovat vielä osittain auki. Vielä on siis tulossa monta ns. 4 pisteen peliä, ja joukkueiden sarjasijoitus voi helposti nousta tai laskea parikin sijoitusta.

Suurin yllätys negatiivisissä merkeissä on tapahtunut M13 joukkueelle, jota Jokerit eivät koronan keskeytettyä kauden ole vielä päässyt kertaakaan haastamaan. M13 rankattiin ennen kauden alkua kärkikolmikkoon, mutta heidän peliään on koko kauden vaivannut pelaajien puute. Joukkue on käytännössä pelannut koko kauden 2-3 vaihtomiehellä, joka on näissä peleissä - varsinkin tässä lohkossa auttamattomasti liian vähän. Journalistilla on kuitenkin usko tähän jengiin edelleen. Heidän kanssaan Jokerit saa varmasti hyvät pelit aikaiseksi vielä keväälle, mikäli he saisivat kohtaamiseen täyden 2 kenttää jalkeille. Jokerit kohtaa M13:sta keväällä kaksi kertaa.

Toiseen suuntaan mentäessä positiivisin yllättäjä löytyy FBC Sealsistä. Tutkiva journalisti ei uskonut joukkueen kykyihin, ja epäili kausiennakossa että joukkue tukeutuu pitkälti kärkiketjuun, ja varsinkin sen hyökkäyskolmikkoon. Tässä kohtaa on kuitenkin syytä ottaa hattu päästä ja nostaa käsi virheen merkiksi. Seals on pelannut läpi kauden hyvätasoista peliä ja kärkiketjun takaa on myös löytynyt rosterista sopivasti leveyttä, jotta nykyinen sarjasijoitus (3.) on mahdollinen. Jokeri-nippu on päässyt kohtaamaan Sealsin tälle kaudelle jo kaksi kertaa, joista ensimmäinen päättyi tasan (4-4) ja toinen oli tiukkaakin tiukempi 5-4 voitto viime sekuntien maalilla.

Kevään pelit ovat nyt edessä, kun jäljellä on loppukauden kuusi viimeistä kohtaamista. Jokerit tulee kohtaamaan loppukauden aikana vielä Unitedin, FBD:n, Slashersin, Starsin sekä M13 kahdesti. Kausi on mennyt hyvin, mutta nyt ei ole vielä aika nostaa jalkaa kaasulta. Sarjataulukkoa katsotaan seuraavan kerran vasta toukokuussa kun viimeinenkin peli on pelattu. Sitä ennen Jokeri-nippu kulkee eteenpäin peli kerrallaan.

Ps. Jokereiden vastuuturnaus on samalla Jokeri-nipun kauden päättävä (V-div) turnaus. Tervetuloa kannustamaan suosikkijoukkuetta Campo Sport Areenalle toukokuun 7. päivä!

14.09.2022Jokerit Team saanut joukkueen valmiiksi
26.08.2022Jokerit Teamin runko lähes valmis, mukaan mahtuu vielä!
12.08.2022Jokerit Team löytyy nyt myös Instagramista
10.06.2022Jokerit Teamin Leijonat & Lampaat kaudella 2021-2022
08.06.2022Jokerit Team ottaa paikan vastaan III-divisioonasta
15.05.2022Jokerit Team nousee neloseen!
10.05.2022Jokerit Team lohkonsa toinen - katse suunnattu karsintapeliin
08.03.2022Jokerit Team, kausi taittunut kevään peleihin
10.10.2021Jokerit Team, kausiennakko 2021-2022
11.11.2020Jokerit Team vahva kauden aloitusturnauksissa

Siirry arkistoon »