Kolmosjengin kausi startattu

23.10.2019

Jokerit 3 aloitti puolen vuoden urakkansa 4.divisioonan 7-lohkon kauden avausturnauksessa Askolan urheilupyhätössä suurkaupungin sydämessä. Liekö sitten miljoonakaupungin kirkkaat valot sokaisseet jokerisoturit, kun ihan vielä ei parasta mahdollista salibandya saatu puserrettua kenestäkään irti.

Ensimmäisessä koitoksessa EST antoi tylyn tervetuliaistoivotuksen Jokereille sarjaporrasta ylemmäs, kun se latoi peräti 7 osumaa Jokeri-verkkoon. Toisessa päässä onnistuttiin ainoastaan kertaalleen, Tommy Jalaksen toimesta. Näin pelin jälkeen pöytäkirjassa seisoi koruton 1-7 tappio.

Toiseen peliin saatiin jalkeille selkeästi sisuuntunut narrijoukkue, ja peli-ilme näytti aivan toiselta verrattuna avauspeliin. Vikke Ala-Kokko (1+1) näytti taisteluilmettä sutimalla oman reboundinsa verkkoon ajassa 10:15. Näin johdettiin historiallisesti ensimmäistä kertaa 4.divisioonan ottelua. Vastustaja FCK tuli vielä tasoihin ennen erä päätöstä, joten toiseen erään lähdettiin sopuisasti tilanteesta 1-1. Toisessa erässä Jokerit nukahti pahasti, ja kaveri rankaisi reilun 8 minuutin aikana peräti neljästi, ennenkuin Tom Spaakin millintarkka syöttö löysi Lauri Niilolan, joka tykitti pelivälineen vuorenvarmasti FCK-häkkiin. Kolmannessa erässä Otso Harmaajärvi nostatti vielä sinipaitojen toiveita kaventamalla Ala-Kokon esityöstä lukemiksi 5-3. Enempää osumia ei kuitenkaan nähty, joten tästäkin ottelusta tuloksena tappio.

Tälle kaudelle 4-divisioonaan nousun kunniaksi, on joukkueelle lanseerattu myös uusi menetelmä ottelun parhaan pelaajan palkitsemiseksi. Niin kutsutun "Jaskan Kaljan" jakaa erittäin arvovaltainen ja meritoitunut raati jokaisen ottelun päätteeksi. Tänään tölkillisen olutta ensimmäisestä pelistä taisteli itselleen puolustaja Joel Juva hyvällä duunilla ja asenteella vaihdosta toiseen. Toisessa pelissä mallasjuoman olisi voinut ojentaa useammallekin pelurille, mutta valinta osui laituri Lauri Niilolaan. Niilolallakin hyvää vääntöä jatkuvasti, ja plussana vielä komea tykitys maaliinkiin.