Nelosjengin kausi puolessa välissä

19.12.2019

Nelosjoukkueen kausi lähenee puoli väliä, kun 8 ottelua on takana ja 10 ottelua on keväällä edessä. On aika listata syksyn onnistumiset ja epäonnistumiset yhteen.

Jokerien kausi on ollut syksyn osalta vaikea. Syyskaudesta on tullut vain 1 voitto ja 1 tasapeli. Tylysti 6 kertaa pataan ottanut jengi ei ole päässyt lähellekään samanlaiselle pelilliselle tasolle, kuin se oli viime vuonna. Jokereille voi antaa puhtaat paperit ainoastaan 15-3 voitosta PotKia vastaan, tasapelistään sarjan toisena olevaa BK-Bärsiä vastaan, sekä myös 3-6 tappiossa FC Busteria vastaan. Pelillisesti siis 3 peliä 8:sta on ollut hyvää, mutta loput 5 peliä luokatonta tekemistä.

Viimeisimmässä turnauksessa, joulukuussa, Jokerit pelasivat 7+1 kokoisella miehistöllä, joka jää varmasti kaivelemaan joulupyhien ajaksi, ennen kuin treenejä jatketaan taas 2.1.2020. Erityisen kivuliaaksi tuosta viimeisimmästä turnauksesta teki se, etteivät kumpikaan vastustajista olleet mitenkään ihmeellisiä pallollisessa pelissä. Jokerit johtivat esimerkiksi GrIFK:ta vastaan vielä ottelun puolivälissä 4-2, mutta viimeiseen erään ei 7-miehen nipulla enää jalka riittänyt, vaan Granin miehet painelivat ohitse ja ottivat, ehkei niin ansaitustikaan, 2p mukaansa ja siirtyivät Jokerien edelle sarjataulukossa.

Jokereiden on siis keväälle löydettävä ryhtiliikettä, ja usko on kova, että sellainen myöskin tapahtuu. Viime kevät oli joukkueelta hyvää tekemistä, ja tähän samaan - "kevätaurinko nousee" -ajatteluun uskomme nytkin vahvasti.

Joukkue on pysynyt viime vuodesta suhteellisen stabiilina, mutta vielä tarvittaisiin se viimeinen klikki, jotta joukkue saataisiin yhtenäiseksi ja tulos näyttämään myös pelikentällä sitä, millaista peliä pelaamme myös treeneissä. Nykyisellä rosterilla jokainen sarjan joukkueista on täysin voitettavissa, mutta tällähetkellä homma on enemmän pään sisällä. Moni vastustaja on meistä sanonutkin kuluvan kauden aikana: "Teillä on hyviä yksilöitä joukkueessa. On aivan käsittämätöntä miten voitte pelata tuollaista peliä". Näitä sanoja on hyvä jokaisen pelaajan nyt joulutauon aikaan pohtia, ja näyttää parastaan joukkueen eteen kevätkaudella!

Kuten otsikkokin jo mainostaa: Kausi on nyt puolessa välissä. Voidaan tässä vaiheessa käydä alkukauden osalta lävitse joukkuuen onnistujat ja epäonnistujat. Lähtökohtaisesti joukkueen ollessa sarjassa sijalla 9. voidaan todeta ettei kukaan ole onnistunut. Valon pilkahduksia kuitenkin on havaittu:

Jimi Juho, Mikael Toivonen, Ville Reponen, Marko Ojajärvi, Nico Linden ja Marko Pennanen ovat pelanneet omalla tasollaan, joten heille voidaan antaa puhtaat paperit alkukaudesta. Ei ole myöskään sattumaa, että kyseiset herrat löytyvät sisäisestä pistepörssistä 6 kärjestä. Kyseisistä herroista kolme pelaa pakkina, joten viime vuosiin nähden pisteiden jakautuminen myös takalinjoille on ollut positiivinen muutos.

Puhtaat paperit voidaan myös antaa tälle kaudelle debyytin Jokeri-nuttuun tehneelle maalivahti Roland Klementjeville. Rolle on pelannut hyvällä tasolla koko kauden ja antanut Jokereille sauman voittaa.

sarjataulukko20122019.JPG

21.01.2020Lunta ei näy eikä kuulu - hanki silti upea fanipipo
19.01.2020Edustuksen pyristely ei riittänyt
13.01.2020Jokerit säilytti sarjajohdon kakkosdivarissa
11.01.2020Miehille heikko esitys ja kuitti käteen
10.01.2020Jokerit halajaa huomenna pisteitä Raaseporin kustannuksella
08.01.2020Siirtoikkuna umpeutumassa - kiinnostaako kakkosdivarissa pelaaminen?
20.12.2019Seuran toimisto suljettu joulun ja vuoden vaihteen
19.12.2019Nelosjengin kausi puolessa välissä
15.12.2019Mainio taistelu ei tuonut pisteitä
14.12.2019Naaraako miesten edustus vuoden viimeisestä voiton?

Siirry arkistoon »