Jokerit SB pelaa kotiottelut tyhjille katsomoille

17.10.2020

Jokerit SB:n hallitus on tänään kokoontunut pohtimaan koronatilannetta ja sen vaikutusta seuran kilpailu- ja harrastustoimintaan. Seuran hallitus on linjannut seuraavat toimenpiteet toteutettavaksi, mitkä astuvat voimaan välittömästi ja ovat voimassa toistaiseksi:

- Miesten edustusjoukkueen 2-divisioonaottelut pelataan ilman katsojia tästä päivästä lähtien toistaiseksi (Jokerit - VKTP, su. 18.10. klo 14.00 pelataan tyhjille katsomoille)

- Seuran joukkueiden tapahtumiin (kilpailu- ja harjoitustoiminta) otetaan mukaan vain tapahtumaan välttämättömät henkilöt (pelaajat, joukkueen taustahenkilöt ja muut toimihenkilöt)

- Kaikilla Jokerit SB:n jäsenille suositellaan käyttämään maskia kaikissa mahdollisissa joukkuetoiminnan tilanteissa (poislukien urheilusuoritus)

- Palaverit ja muut yhteisesti tehtävät kokoontumiset tehdään sähköisesti

Toivola: "Ensi viikko näyttää suunnan miten toiminta jatkuu?"

Seuran toiminnanjohtaja Joni Toivola kommentoi aamun kokousta seuraavasti:

- Saimme torstain ja perjantain aikana sellaista viestiä valtion johdolta sekä muilta koronapandemiaan liittyviltä tahoilta, että meidän oli pakko pohtia tätä tilannetta ja täsmentää jäsenistölle kuinka toimitaan. Myös SSBL:n tiedotteet vaikuttivat tämän aamun kokoukseen.

- Aikuisten harrastustoiminnan suositeltu keskeyttäminen oli kenties se sekavin kohta torstaina. Tämän takia soitin itse henkilökohtaisesti AVI:n aluehallintoylilääkärille ja kysyin asiaa. Mielestäni tässä on mennyt asiat sekaisin ja nyt odotellaan päätöksiä. Ensi viikko näyttää suunnan miten toiminta jatkuu? Koen, että puhelu oli osaltaan hyvä, mutta näin salibandyihmisenä, että lopputulos tulee olemaan negatiivinen.

- Eilen illalla pääkaupunkiseudun hallit linjasivat, että ainoastaan harrastajat ja toiminnan kannalta välttämättömät ihmiset liikuntatiloihin.

- Tämä on yksiselitteinen linjaus ja tarkoittaa sitä, että miesten edustusjoukkueemme otteluihin ei voida katsojia tässä tilanteessa ottaa. Toivomme, että tätä linjausta muutkin sitten noudattavat sarjatasoista riippumatta ja saamme jälleen yhden järkevän rajoituksen käyttöön, Toivola jatkaa.

- Kauden avauksessa myimme pääsylippuja noin 250 eurolla, minkä päälle lasketaan kausikorttimyynti. Luonnollisesti nämä eivät ole isoja rahoja, mutta kyllä se 2500 euroa kakkosdivarin joukkueelle on merkittävä summa mitä pääsylipputuloihin olemme budjetoineet.

"Miten käy muun muassa sarjamaksujen ja sarjapaikkojen kanssa?"

- Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että harrastustoiminnan, mikä mielestäni pitää sisällään pelit ja harjoitustapahtumat, tulisi jatkua niin pitkään kuin se on mahdollista toteuttaa turvallisesti.

- Toisaalta haluan myös selvyyden siihen ensi viikolla, että miten toimitaan, jos yksittäinen henkilö tai joukkue haluaa toimia Suomen hallituksen linjauksen mukaan eli keskeyttää harrastustoiminta väliaikaisesti kiihtymis- ja leviämisalueilla, niin miten käy muun muassa sarjamaksujen ja sarjapaikkojen kanssa?

- Seuralle ja sen jäsenistölle nämä ovat vaikeita aikoja. Toivomme selkeää ja johdonmukaista viestintää eri tahoilta, jotta toiminta voi jatkua niin pitkään kuin mahdollista turvallisesti, päättää Toivola.

Aiheeseen liittyvät uutisoinnit SSBL:n sivuilla:

Pääkaupunkiseudun hallit uusiin koronatoimiin harrastustoiminnan jatkumisen turvaamiseksi

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Video: Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja turvallisesti - ”Me halutaan pelata”

28.10.2020Naisten 1. divisioona vauhdissa - panoksena nousu F-liigaan
25.10.2020Jokerit selkeään voittoon ja täyteen pistepottiin
23.10.2020Naisten edustuksen 1-divarikausi jatkuu
21.10.2020Seuran fanipipot nyt myynnissä
19.10.2020Jokereille tappio jatkoajalla
17.10.2020Jokerit SB pelaa kotiottelut tyhjille katsomoille
16.10.2020Kotimatsia jälleen tarjolla - Jokerit kohtaa VKTP:n sunnuntaina
14.10.2020Tuomas Misukka vahvistamaan miesten edustusta
09.10.2020Jokerit voittaa Knightsin - tärkeät sarjapisteet kotiin
08.10.2020Miesten edarilla reissupeli Raaseporiin

Siirry arkistoon »