Nelosjengin tekeminen kääntynyt positiiviseksi

06.03.2019

Kauden 6. ja 7. turnaus alkoivat jo näyttämään myös tulostaululla sitä, mihin Jokerit IV tällä kaudella pystyy. Näiden kahden turnauksen saldona oli 2 voittoa, tasapeli ja tappio. Pistesaldoa saatiin siis korotettua 5p - pistesaldo siis melkein tuplattiin!

Kuudennen turnauksen vastustajiksi tulivat sillä hetkellä sarjan 8. sijalla ollut AskU II, ja sarjan johtaja SBS Graniitti. Aamun peli aloitettiin pirtesti, ja pallonhallinta pidettiin Jokereilla lähes koko 45min ajan. Muutamat ikävät vastaiskumaalit saivat kuitenkin pelin tasaiseksi, ja lopputuloksena kirvelevä 3-3 tasapeli. Entistä kivuliaammaksi tasapelistä teki sen, että vastustaja teki viimeisen, tasoittavan, maalin viimeisellä minuutilla huonon purkupallon vuoksi.

Iltapeliin Graniittia vastaan joukkue menikin vähän kaksijakoisin tunnelmin. Jokerit olivat kuitenkin lukeneet Graniitin pelin hyvin edellisissä turnauksissa, ja keskittyivät pelaamaan puolustuksen, ja kuuluisan noppavitosen kautta. Turhia riskejä välteltiin ja saatiin aiemmassa kohtaamisessa Jokereiden tappioksi koituneet poikkisyötöt estettyä. Jokerit ottivatkin illan pelistä taisteluvoiton 5-4 tuloksella!

Seitsemäs turnaus järjestetiin 2.3.2019 myös Jokereille tutulla Campo Sport-areenalla. Vastaan asettuivat lohkon silloinen sarjajumbo Haki Black, sekä sarjakärki Nuggets.

Hakia vastaan Jokerit lähtivät pelaamaan normaalia peliään. Ensimmäisen 5min pelin jälkeen ottelu oli oikeastaan jo selvä, niin nopeasti tulivat ensimmäinen, toinen ja kolmas maali. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli Jokereille 5-0. Tämän jälkeen kuitenkin pelitahtia alettiin vähän laskemaan ja Haki pääsi peliin mukaan. He saivat tehtyä nopeasti 3 maalia, mutta Jokerinippu näytti selkärankansa, nostivat pelitemmon omalle tasolleen, ja ottivat vakuuttavan 9-3 voiton paikallisvastustajastaan.

Iltapäivän Nuggets kohtaamisesta oli odotettavissa yhtä kova kamppailu kuin edellisen turnauksen SBS Graniittia vastaan. Entistä haastavammaksi tilanteesta teki kuitenkin se, että Jokereita oli saatu sairastumisten vuoksi pelaamaan vain 8 kenttäpelaajan verran. Se on auttamatta liian vähän sarjakärkeä vastaan, joka oli vieläpä tähän turnaukseen saanut koko rosterinsa paikalle - pelaten täydellä 3 kentällä.

Hyvän alun jälkeen peli alkoi siirtymään Nuggetsin haltuun, Jokerijalan painaessa minuutti-minuutilta enemmän. Viimeinen erä olikin enää perässä juoksemista, ja loppusummerin odotusta. Peli päättyi murskaavasti 13-3 Nuggetsin voittoon. Tilanteen tekee harmittavaksi se, että Jokerit pysyivät pelissä mukana niin pitkään kuin jalka riitti - tuo peli olisi siis ollut täysin voitettavissa jos kentälle olisi saatu pari pelaajaa lisää.

Lopputulos antaa myös vähän vääristynyttä kuvaa, sillä vaihdoimme maalivahtia toisen erän jälkeen, jotta saimme annettua A-junioreiden maalivahdille myös peliaikaa ja vastuuta. Valitettavasti kassari ei ollut kuitenkaan parhaimmillaan, ja muutama helppo pääsi menemään läpi. Häntä ei ole kuitenkaan lopputuloksesta syyttäminen... tappio on tappio.

Nämä kaksi turnausta ovat kuitenkin vieneet Jokerinippua eteenpäin, ja neljän jäljellä olevan ottelun voitot ovat täysin realistia - jopa odotettavia. Jokerit IV on 7. turnauksen jälkeen sarjassa sijalla kahdeksan. Viidentenä olevaan SBV:hen on matkaa vain pisteen verran. Loppukaudesta on tulossa siis mielenkiintoinen.