Jokerifanit lahjoittajana Uusi Lastensairaala 2017 - hankkeessa

28.08.2013

Helsingin Meilahteen on päätetty rakentaa uusi lastensairaala, joka korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen. Jokerikannattajien perustama salibandyseura haluaa tukea Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta lahjoittamalla kauden avausottelun lipputulot hankkeelle ja järjestämällä tulevaisuudessa hanketta tukevia toimia. Kauden avausotteluna pelataan historian ensimmäinen salibandykohtaaminen Jokerien ja HIFK:n välillä perjantaina 27.9. kello 18.30 alkaen Campo Sportcenterissä.

logo-2.png
Lastenklinikan pienille potilaille, henkilökunnalle ja lasten vanhemmille nykyisen sairaalarakennuksen ongelmat näkyvät kouriintuntuvasti. HUS:n joulukuussa 2011 valmistunut selvitys osoittaa, että uuden sairaalan tarve on akuutti.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen tukiyhdistys on aloittanut varainhankinnan uuden valtakunnallisen lastensairaalan rakennuttamiseksi. Tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa lahjoituksina yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Lahjoituksien avulla Helsinkiin nousee uusi, lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö vuoteen 2017 mennessä.

Yksityisen rahoituksen tarve on suuri


- Olemme erittäin iloisia, että Jokerikannattajat ja heidän perustama salibandyseura ovat mukana talkoissa ja haastaa kaikki salibandyn harrastajat ja ystävät mukaan rakentamaan maailman parasta lastensairaalaa Suomeen, uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:n varainhankintapäällikkö Tuula Colliander iloitsee.

- Tukiyhdistyksen keräystavoitte on 30 miljoonaa euroa. Tavoite on korkea, mutta mahdollinen. Jokainen lahjoitettu euro on tärkeä! Nykyisten sairaaloiden historia kertoo lukuisten ihmisten ja tahojen vakaasta tahdosta tehdä työtä yhdessä lasten hyväksi, tähän samaan tahtoon uskomme nytkin uuden lastensairaala hankkeen myötä, Colliander sanoo.

uls.jpg


Haluamme olla mukana tärkeässä hankkeessa ja haastaa koko salibandyväki mukaan talkoisiin


Jokerit Salibandyn toiminnanjohtaja Joni Toivola kertoo seuran päätöksestä olla mukana hyvän asian puolesta ja lahjoittaa avausottelun lipputulot hankkeelle. Myös Jokerifanien Eteläpääty ry on mukana hengessä ja edesauttamassa tärkeää asiaa:

- Olen pitkään seurannut asiaa eri medioissa ja päättäjien pyörittelyä. Onneksi nyt on vihdoin ryhdytty puheista tekoihin. Uusi Lastensairaala 2017 -hanke on mahtava juttu ja haluamme olla ehdottomasti mukana talkoissa. Kiitokset hankkeen vetäjille Tuula Collianderille ja Anne Bernerille panoksestaan tämän asian puolesta.

- Ihmettelen miksi nykyiset lastenklinikan tilat ovat päästetty niin huonoon jamaan eikä uutta ole rakennettu jo aikaisemmin. Olen haaveillut, että kun saamme tämän uuden salibandyseuran jalkeille haluamme olla tärkeissä asioissa mukana ja kantaa kortemme kekoon, kertoo Toivola.

- Seuramme toiminta on vasta alussa ja teemme jonkinlaisen päänavauksen urheiluseurojen puolesta. Lahjoituksemme on toki pieni isossa mittakaavassa, mutta tärkeämpänä näen sen että muutkin seurat lähtisivät mukaan. Haastamme koko salibandyväen ja kaikki seurat mukaan lahjoittajiksi. Hienoa, että Eteläpääty ry ja kaikki Jokerifanit ovat mukana hengessä!

- Kauden avausottelu tulee olemaan hieno ja historiallinen tapahtuma. Toivotaan, että saadaan tupa täyteen ihmisiä hyvän asian puolesta. Yhteistyökumppanimme ovat olleet mielissään, että haluamme tukea tätä projektia ja useat aikovatkin tulla mukaan lahjoittajiksi, Toivola päättää.

Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeen kotisivut
Lähde mukaan lahjoittajaksi

Teksti: Jokerit Salibandy
Kuva: Kummit ry

22.03.2019Miehillä tiedossa runkosarjan päätös ja kakkosdivarin karsintapeli
20.03.2019Naisten edustuksen kakkosdivarin loppusarja Tuusulassa
18.03.2019Tappioton putki säilyi - seuraavaksi tähtäin liigakarsinnoissa
15.03.2019Runkosarjan päätöskierroksella ei panoksia
14.03.2019Jokerit SB rakentaa tulevaisuutta ja vahvistaa organisaatiota
11.03.2019Oletko uusi valmentajamme? Hae mukaan ensi kauden joukkueisiin
08.03.2019Jokerit SB hakee valmennuspäällikköä
06.03.2019Nelosjengin tekeminen kääntynyt positiiviseksi
01.03.2019A-pojilla isot panokset sunnuntaina
25.02.2019Naisten edustus varmisti lohkovoiton

Siirry arkistoon »