Pelikirja Avautuu -blogi

Näinkö käy edustuksen lohkossa - ennakkospekulaatiota joukkueiden voimasuhteista

Tiistai 1.7.2014 - Mikael Toivonen


Jokerit Salibandyn miesten edustusjoukkue lähtee tulevaan kakkosdivarikauteen 2014-15 uudistuneella ryhmällä, jonka tavoitteena on treenata selkeästi urheilullisemmin kuin avauskaudellaan sekä pelata voittavaa ja viihdyttävää salibandya seuran lippulaivana. Edustuksen lohko on erittäin mielenkiintoinen - seuraavassa ennakkoa ja taustaspekulaatiota muiden joukkueiden iskukyvyistä.Mielenkiintoinen kakkosdivarikausi lähestyy - mihin väliin Jokerit vääntää itsensä? Kuva: Iiro KaresniemiKärkikasti:


Tiikerit, Vantaa:

Tiikerit on lohkon selkeä ennakkosuosikki. Runkona toimii erittäin laadukas -95 -ryhmä, josta löytyy roolipelaajia joka lähtöön. Mainittakoon mm. loistava maalivahti Leevi Vesterbacka, kovaa pelaava puolustaja Joel Kaakkuriniemi sekä taitava pistenikkari Toni Kalteva. Viime kauden paras pistemies Nico Jonaeson siirtyi muihin maisemiin, mutta se voi jopa nostaa nuoren ryhmän yhteishenkeä sekä monia uusia ratkaisijoita esiin.

Arvoitus: Uusi  päävalmentaja Miika Häiväläinen purki sopimuksensa ennen kuin se kerkesi edes kunnolla alkamaan. Mistä uusi päävalmentaja tällä aikataululla? Joukkue pelaa miltei samalla ryhmällä myös A-junioreiden SM-sarjaa, joka aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia joukkueelle, kun otteluohjelma ilmestyy.

Seuraa: Juuso Salo on taitava ja monipuolinen keskushyökkääjä, joka valittiin myös U19-maajoukkueleirille.

AC HaKi, Vantaa:

Loistavaa duunia HaKissa tekevä Jan Kondo on suurin syy sille, että joukkue saattaa yltää jopa Divari-karsintoihin tulevalla kaudella. Laadukas harjoittelu, nykypäiväinen pelikirja sekä sopivasti nuoruuden ja kokemuksen sekoitusta. Olisi suuri ihme, jos AC HaKi ei olisi vähintäänkin lohkon TOP4 -joukkue.

Arvoitus: Onko nuorien pelaajien mahdollisuus nousta jopa isompiin rooleihin kuin vanhojen konkareiden vai onko roolitus jo tähtiin kirjoitettu?

Seuraa: Rightin puolelta kovaa ampuva Kim Hakulinen tulee lyömään itsensä toden teolla läpi tulevalla kaudella. Jos harjoitteluintoa on, niin seuraavalla kaudella hän saattaa hyvinkin viihtyä jossain naapuriseuran liigaryhmässä.

HIFK, Helsinki:

Seuran johto pettyi viime kauteen. Ykköspyssy Kevin Söderlingin siirryttyä naapuriseura SSV:hen, HIFK-johto teki päätöksen ja jatkoi sopimusta ainoastaan joukkueen hyökkääjän Luis Gonzalesin kanssa. Puheenjohtaja Sakari Lehtimäki antoi vastuuta muille ja sitä tulivat ottamaan nuoret Teemu Pulliainen ja Timo Einiö. Ringissä on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet A-nuorten SM-sarjaa ja pallon liikuttelu sekä hyvä liike tulevatkin olemaan joukkueen isoimpia lyömäaseita.

Arvoitus: Edellisellä kerralla kun HIFK:lla oli kova nippu kakkosessa, näimme loppukaudesta surullisen tapauksen seurajohdon ja pelaajien välillä. Kauden jälkeen kärki pelaajistosta siirtyikin muihin maisemiin. Materiaali on jälleen laadukas, mutta onko HIFK tällä kertaa valmis kamppailemaan paikasta Divari-karsintoihin?

Seuraa: Marko Vaitio on todella taitava keskushyökkääjä, joka tekee ketjukavereistaankin parempia joka ilta.Ylempi keskikasti:

SCH, Hyvinkää:

Kakkosdivarin kestomenestyjän ottelut lepäävät usein Marco Takasen sekä Aki Päivisen tehojen varassa. Joukkueessa pelaa kuitenkin myös sarjan paras pelaaja Jukka Jauhiainen, joka johtaa joukkuettaan menestykseen kaudesta toiseen.

Arvoitus: Kapeahkolla rungolla varustettu ryhmä tulee varmasti voittamaan sarjan häntäpään porukat, mutta miten sen rahkeet riittävät kun vastaan tulevat sarjan kärkiporukat.

Seuraa:  Isoja minuutteja pelaava kovaotteinen Jukka Jauhianen on edelleen pääsarjatason puolustaja. Vähän virheitä tekevä Jauhiainen on viime kausina päässyt myös nauttimaan tehopisteistä.

Valtti, Helsinki

Joukkue on perinteisesti kiikkunut sarjan alemmassa keskikastissa, mutta nyt on syytä odottaa selkeästi enemmän, sillä se ei lepää enää ainoastaan Risto Remeksen juonikkuuden ja Mika Laineen johtajuuden varassa. Uusina hankintoina ovat erinomainen yleispelaaja Iiro Oksanen (Erä Akatemia, 2.div) sekä kovia tehoja kaudesta toiseen Divarissa takonut Petri Pyysing (Blackbirds United, Divari).

Arvoitus: Pystyykö Valtti muovaamaan hieman sekavaa pelisysteemiään uusien kokeneiden pelimiesten tultua joukkueeseen?

Seuraa: Petri Pyysing hämää monet löysällä olemuksellaan. Saattaa ulospäin näyttää että kaveria ei aina kiinnosta, mutta ottelun jälkeen pöytäkirjasta usein huomaa, että hän on nakuttanut 3-4 tehopistettä. Sarjan ehdotonta eliittiä.Alempi keskikasti:

M-Team II, Helsinki

Huhujen mukaan joukkueen parhaat pistemiehet Sebastian Saariokari (Saksa), Sampo Laukkala (M-Team, Divari) ja Mikko Malinen siirtyvät kaikki muihin maisemiin. M-Team II jatkaa kuitenkin oletettavasti hyvää viisikkopeliään ja yltää lohkossa keskikastiin.

Arvoitus: Tomi Tarpion siirtyessä todennäköisesti vastuuvalmentajan paikalta uusiin haasteisin, kuka ottaa joukkueen peluuttamisvastuun peleissä?

Seuraa: Kookas Jani Laine jää jalalla, mutta lukee peliä erinomaisesti. Takoo pinnoja pakin tontiltaan ja on yksi joukkueen johtohahmoista.

Greasers FBC, Vantaa:

Joukkueen menestyminen tulevalla kaudella on paljon kiinni siitä mitä tekee analysointiguru Tommy Helenius. Voittava valmentaja on pitänyt hiljaiseloa ja hakemassa ilmeisesti isompia pestejä muista sarjoista. Taisteleva ryhmä ei ole sarjan taitavan, mutta joukkue tykkää pelata kovaa ja lähettää Timo Hinttaniemen johdolla palloa paljon maalille.

Arvoitus: Alunperin pelkkänä kaveriporukkana kakkosdivariin noussut Greasers on mennyt koko ajan enemmän urheilullisemmaksi ryhmäksi. Jos Helenius jatkaa, millaisia vahvistuksia on tulevaksi kaudeksi vielä tulossa?

Seuraa: Isossa roolissa pelaavalla Timo Hinttaniemellä on sarjan paras kantti. Veto lähtee n. 15-20 kertaa ottelussa ja on isolla todennäköisyydellä kauden päätteeksi joukkueen tehokkain pelaaja.

KorsKa, Vantaa:

Päävalmentaja Arto Mattila saa jälleen käsiinsä tasaisen, taistelevan ja kovaotteisen ryhmän. Joukkue tarvitsisi muutaman kunnon pistemiehen, sillä viime kaudella moni peli tuntui olevan KorsKan hallussa, mutta taululla vastustaja oli edellä.

Arvoitus: Onko pelaajien sitoutuminen ja treeniaktiivisuus parempaa luokkaa kuin viime kaudella? Mistä muutamat taitavat kädet ratkomaan pelejä oranssipaidoille?

Seuraa: Teemu Hartikainen oli viime kaudella KorsKan ylivoimainen pistemies ja kaikki viittaa siihen, että sitä hän on nytkin. 1991-syntyinen Hartikainen takoi sarjassa peräti 35 maalia.


Taistelu sarjapaikasta:

FLOB, Espoo:

Viime kaudella itsensä kuiville nostaneet espoolaiset ovat jälleen vaikeassa paikassa. Joukkueen paras pelaaja Miro Ranta siirtyi VKTP:hen ja uusia kovia pelimiehiä ei todennäköisesti ole tulossa tilalle. Joukkue luottaa nopeisiin jalkoihin, sillä se ei ole sarjan taitavin. Jos FLOB yllättää, se voi sijoittua maksimissaan sijoille 7-9.

Arvoitus: FLOB tarvitsisi selkeästi muutaman kovan luokan yksilön. Riittääkö kaveriporukan hyvä henki, nopeat juoksijat sekä tiivis viisikkopeli kakkosessa?

Seuraa: Rightin peruspuolustaja Tuomas Hietala ei pidä itsestään meteliä,  vaan ennemminkin peittelee nöyrästi vetoja, nostaa hyvin jalalla vasempaa kaistaa ja on alivoimalla yksi sarjan eliittiä.

Pirates, Vantaa:

Viime kaudella Pirates pelasi loistavan avauskauden kakkosessa. On siis iso riski veikata joukkuetta sarjan jumboksi. Tutkaparin Robert Sainion ja Jan Brandtin siirtyessä joukkueesta tilalle tuli aikanaan liigassakin väläytellyt Jarno Ikonen. Joukkue treenaa vaatimattomasti ja ryhmässä on isoja persoonia. Se voi kuitenkin yllättää peleissä kovuudella ja hyvällä puolustamisella. Olisi kuitenkin superyllätys, jos se yltäisi samaan suoritukseen kuin viime kaudella.

Arvoitus: Pakkikalusto riittää kakkoseen, mutta lepääkö hyökkäyspelaaminen liikaa Jarno Ikosen varassa? Kuka nousee alemmista ketjuista ratkaisijaksi?

Seuraa: Jos viime kaudella olisi laskettu plus-miinus -tilastoa, niin puolustaja Miikka Mölsä olisi ollut erittäin korkealla. Kovaa kulmissa pelaava Mölsä osaa myös peittopelin ja keskittyy avauspelissä syöttämään helppoa passia eteenpäin.

Teksti: Mikael Toivonen
Kuva: Iiro Karesniemi

Avainsanat: Pelikirja, Sarjat, Edustus


Kommentit

1.7.2014 19.59  K.Hanhinen

Hyvä ennakko ja oikein hienoa, että jotkut seurat panostaa juttujen kirjoittamisiin ja tiedottamiseen. Tässä jutussa olisi jännä kuulla mihin seuran oma edustus sijoitetaan?

11.8.2014 14.14  Fani

Jokerit nousee!

19.1.2015 23.07  mauri n.

hieno arvio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini