Pelikirja Avautuu -blogi

Vuoden verran viisaampana

Torstai 4.9.2014 - Atte Lehtinen


Aion tässä tekstissä poukkoilla yleisesti seuran, edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden välillä. Olikohan se helmikuu 2013, kun asiasta ensimmäisen kerran puhuttiin ääneen. Minulle ajatus Jokereista salibandykentillä tuli aivan puskista. Kuitenkin tapa jolla asia minulle esiteltiin, näytti heti että nyt ollaan tosissaan.

Tiesin Jonin taitavaksi puhujaksi, mutta nyt kaverista huokui myös sellainen tekemisen meininki. Halusin olla tukemassa tätä projektia. Eniten tarinan alussa ihmetytti kuinka paljon seuran nimeen takerruttiin ja kuinka paljon se herätti tunteita, vaikka kyseisen nimen alla on pelannut monia eri joukkueita eri lajeissa ja eri sarjatasoilla. Jälkeenpäin ajateltuna, nuo tunteet tekivät tästä vieläkin isomman jutun ja vaikka osa oli todella katkeran negatiivisia, niin niillekkin kuuluu kiitos siitä, että homma on missä se tänä päivänä on.

Olen omien siviilityömuutosten myötä jäänyt sivuun aktiivisesta seuratoiminnasta, joten on ollut helppo tarkastella mennyttä kautta ja nykypäivää vähän sivummalta. Voin kertoa, että et astu ihan pieniin saappaisiin yrittäessäsi saada seurasi uskottaviin mittoihin – etenkään pääkaupunkiseudulla. Vielä on paljon matkaa jäljellä, mutta paljon on myös saavutettu. Eikä ole väliä onko niitä joukkueita seurassa tällä hetkellä 10 vai 20. Tärkeintä on, että asiat halutaan tehdä oikein ja jokainen seuraan tuleva pelaaja haluaa oikeasti pelata siinä joukkueessa ja tässä seurassa. Valitettavasti niitäkin soraääniä muualta kuulee, että pelataan nyt täällä kun ei oikein muutakaan keksitty. Tällä hetkellä tuntuu, ettei Jokerit Salibandyssa tätä ongelmaa ole.

Virheitä on tehty ja virheitä tullaan tekemään. Niin tämä maailma vain pyörii. Mitään katastrofimokia ei ole tapahtunut, mutta pienestäkin mokasta voi uusi seura joutua silmätikuksi. Jokereiden puuhakaksikko on joutunut ottamaan ison määrän lokaa vastaan, mutta eivät ole kundit hirveästi tästä hätkähtäneet. Samaan hengenvetoon on todettava, ettei lokaa varmasti ole roiskunut yhtä paljon kuin positiivisia ja kannustavia viestejä. Oma pelko oli, osataanko virheistä ottaa opiksi vai mennäänkö vain takamus edellä puuhun. No ainakin tämän kauden startin perusteella opittu on ja tekeminen on kaikin puolin tuplasti parempaa kuin viime kaudella. Ehkä isoin esimerkin näyttäjä on seuran edustusjoukkue. Tuore ilme ja jätkät näyttäisi jopa tykkäävän pelata kimpassa. Tämä oli rehellinen piikki viime kauden joukkueelle...

Niin kuin lähtökohtaisesti jokaisessa seuran joukkueessa, myös edustuksessa tulee sen tulostavoitteiden olla vielä varsin maltillisia. Tärkeintä on tarjota mielekäs ympäristö, johon on helppo tuoda muun muassa seuran omia junioreita. Pelkäksi kasvattajaseuraksi ei toki tarvitse ryhtyä ja tähän on mielestäni reagoitu hyvin. Seuralla on aikuisten tasolla useampi joukkue, jossa pystytään niitä junioreita, jotka todella haluavat eteenpäin, kehittämään varsin aikaisessa vaiheessa.

Pelkkä pelaajien haaliminen lähialueilta ei vielä synnytä seuraa. Taustalla on todella paljo tehtävää ja mielestäni tässä on yksi sektori, josta on pakko nostaa virtuaalihattua. Toivokaksikko tekee todella paljon hommia, jotta jokainen tausta-asia olisi viimeisen päälle hoidettu. Ja kun se ei aina heistä riippumattomista syistä ole, joutuvat he siitäkin vielä ottamaan kurat vastaan. Tätä harvoin ulkopuolelta osataan ajatella, että jokaista virhettä ei välttämättä tehdä siellä toimistossa.

Olen itsekin kuulunut niihin, jotka välillä joutuvat huutelemaan ”malttia pojat malttia” toimiston sohvalta, mutta ehkä siinä on myös syy miksi en itse ole perustaja, vaan ainoastaan auttava käsi. Reilu vuosi mennyt, huikeita tarinoita jo nyt. Käyrä osoittaa ylöspäin. Tästä on mahdollista rakentaa hieno matka ja hieno kokemus monelle upealle juniorille, joita Jokerit Salibandy on jo täynnä.

Avainsanat: Seura, Yleistä, Rohkeaa


Kommentit

4.9.2014 12.51  Antero

Hei Atte ! Kiitokset hienosta kirjoituksesta,olet osunnut siinä "naulan kantaan". Hyvää jatkoa sinulle Jokereissa ja "siviilissä"
Antero

5.9.2014 23.29  Säbänikkari

Asiallinen kirjoitus Lehtiseltä. Toivottavasti palaa tämän kauden aikana edustukseen pelaamaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini