Pelikirja Avautuu -blogi

Usko omiin unelmiisi ja kulje niitä kohti

Maanantai 17.2.2014 - Bosse Backman


Unelmat ovat iso voimavara - unelmat vievät meitä eteenpäin, vaikka läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Nuorilla urheilijan aluilla on kovat unelmat: NHL, maailmanmestaruus, maajoukkue, liiga jne. Kovia ja kunnioitettavia tavoitteita. Valmentajat ja vanhemmat ovat ne, joilla on vastuu, että näitä tavoitteita saa jahdata turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä ja ympäristössä. Mikä onkaan hienompi tarina kuin se pikkupoika, joka jo G-junnuna ilmoittaa, että hän ratkaisee MM-finaalin, ja 15 vuotta myöhemmin todella tekee sen.

Unelmiin pitää uskoa ja vaalia niitä. Toisen unelmia ei voi tuomita, vaan valmentajana, huoltajana, joukkueenjohtajana, vanhempana, fanina tehdä kaikkensa, että urheilija saavuttaa tavoitteensa. Voi olla, että matka kohti unelmaa on jo elämys ja unohtumaton jakso elämässä, joka muokkaa meitä ihmisenä loppu elämäksi.

Kuinka usein ”koutsit” kysyvät pelaajiltaan heidän unelmistaan? Jos ei tiedä, miten voisi auttaa? Mikä on palkitsevampaa kuin nähdä kuinka pelaaja ”syttyy” tekemään ja treenaamaan - tavoittelemaan unelmaansa. Joskus tarvitaan vain tönäisy oikeaan suuntaan. Jos tuppia pureskelevan nelosketjun kaverin unelma on saada kunnolla peliaikaa, auta valmentajana häntä. Kerro hänelle, mitä se vaatii, että näin voisi tapahtua. Kannusta häntä, tue häntä tavoitteissaan. Kun yksi miniunelma toteutuu, voi ottaa seuraavan askeleen kohti jotain suurempaa.

Kun ajatuksen saa istutettua ja se palaa kirkkaana mielessä, on kaikki esteet tehty voitettaviksi. Unelman tavoittelu alkaa ohjata päivittäistä tekemistä - saa etsimään tietoa, mikä veisi lähemmäs unelmaa. Kaikkea toimintaa ohjaa unelman tavoittelu. Se pitää vain palaa kirkkaana liekkinä, jota mikään tai kukaan ei saa himmenemään.

Aina löytyy niitä, jotka haluavat tuomita ja vähätellä. Nuorta pitää ”suojella” tällaiselta ympäristöltä. Pitää antaa unelmien elää. Urheilussa pitkäjänteinen tekeminen tuo tulosta ja unelmat ovat se bensa, joka päivästä toiseen auttaa meitä jaksamaan unelmien tavoittelussa.

Se polttoaine, joka pitää liekin kirkkaana vaikeinakin hetkinä.


Success is peace of mind which is a direct result of self satisfaction in knowing you made the effort to do the best of which you are capable. - John Wooden

Avainsanat: Pelikirja, Valmennus, Yleiset


Kommentit

17.2.2014 12.27  Tupinpurija

Täysin totta - minustakin piti tulla SM-liigapelaaja, vaikka olin neloskentän tupenpurija 14 vuotiaana. Keskityin kouluun ja minusta tuli merkantti.

19.2.2014 13.32  A. Koskinen

Asiallinen teksti Backmannilta. Lisää tätä Jokerit!

17.3.2014 2.11  anonyymi

Kuinka moni pelaaja voi päästä pelkällä salibandylla NHL:ään.. kysynpä vain

17.3.2014 13.18  anonyymille

NHL on jääkiekon ammattilais-sarja, joten en tiedä kuinka paljon urheilua seuraat. En usko että yksikään salibandypelaaja tavoittelee sitä. Niinkuin ei keihäänheittäjä korkeushypyn maailmanmestaruutta. Toivottavasti tämä valaisi kysymystäsi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini