Pelikirja Avautuu -blogi

Minun tarinani elämästä ja vähän muustakin

Torstai 12.3.2015 - Marttin Herranen

Lähdetään asian pohjustamiseksi liikkeelle jo ajalta ennen viime syksyä. Mennään kevääseen 2014, kun aloitin edellistä projektiani valmentajana. Se kevät oli aikaa, jolloin en ollut koskaan ollut niin luottavainen tulevan kauden ja pelien suhteen. Avoimissa harjoituksissamme kävi paljon pelaajia ja sain lopulta valmentamaani joukkueeseen lähes kaikki pelaajat jotka halusin, ja fiilis oli luottavainen. Sen lisäksi, että pelaajiston potentiaali riitti vaikka mihin, oli myös valmennusryhmäni erittäin hyvä. Taktinen nero ja rauhallinen kaveri apuvalmentajana tasoittamassa omaa temperamenttiani ja maalivahtivalmentajana mies, jonka tyyli valmentaa veskareita miellytti minua suuresti.

Miksi sitten olin niin luottavainen tulevaisuuden suhteen? Monta vuotta saman joukkueen rungon kanssa töitä tehneenä, minulla oli perspektiiviä siihen, että kyseisellä porukalla voidaan oikeasti mennä pitkälle kaiken onnistuessa kohdilleen. Tunne oli huikea, koska pitkä matka oltiin kyseisen joukkueen kanssa jo takana ja paljon edessä. Haastajasarjan pohjasakin joukkueesta oli tehty jo eliittitason joukkue vuosien suurella työllä.

Tämän Pelikirja Avautuu -blogitekstin takana on Jokerit Salibandyn A-poikien päävalmentaja Marttin Herranen, 28, joka on toiminut lajin parissa yli kymmenen vuotta. Herranen on pelannut juniori- ja aikuisten kilpatasoilla, sekä valmentanut menestyneitä juniorijoukkueita. Tarina on hänen kertomuksensa kuluneen kauden tapahtumista ja ajatuksista valmentajan silmin katsottuna. Bloggauksella ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä, vaan antaa lukijalle ajateltavaa ja mietittävää. Kirjoitus ei ole seuran mielipide tai kanta tapahtumiin, vaan täysin kirjoittajan oma näkemys.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pelikirja, Mielipide, Yleiset

Hutiosumissa: Haluatko Meille koutsiksi?

Perjantai 6.2.2015 - Toimitus

Jokerit Salibandyn Pelikirja Avautuu - blogissa julkaistaan salibandyaiheisia kuvia erilaisista tilanteista niin pelikentiltä kuin niiden ulkopuolelta.  Tämän kuvan tarjoaa seuran hutiosumapäällikkö Iiro Karesniemi. Haluatko mukaan toimintaamme valmentajaksi tai pelaajaksi?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Yleiset, Kuvat

Hutiosumissa: Sarja-avauksen paras ukko maalinsuulla

Maanantai 6.10.2014 - Toimitus

Jokerit Salibandyn Pelikirja Avautuu - blogissa julkaistaan salibandyaiheisia kuvia erilaisista tilanteista niin pelikentiltä kuin niiden ulkopuolelta.  Alkukauden ensimmäinen kuva julkaistaan kauden avaustapahtuman Jokerit - HIFK -ottelun kotijoukkueen parhaimman pelaajan kunniaksi. Jonni Ahosen tyyliä Jokereiden maalinsuulla - kannattajat olkaa hyvä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleiset, Kuvat, Seura, Edustus

Hutiosumissa: Mitä ihmettä jäbät duunaa?

Keskiviikko 9.4.2014 - Toimitus

Jokerit Salibandyn Pelikirja Avautuu - blogissa julkaistaan salibandyaiheisia kuvia erilaisista tilanteista niin pelikentiltä kuin niiden ulkopuolelta.  Tämän kuvan tarjoaa seuran hutiosumapäällikkö Iiro Karesniemi. Makupaloja kevään ensimmäisestä try in -tapahtumasta ja vähän koutsien jäätäviä katseita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yleiset, Kuvat

Hutiosumissa: Sponsoriautoon mahtuu vielä logoja!

Perjantai 28.2.2014 - Toimitus

Jokerit Salibandyn Pelikirja Avautuu - blogissa julkaistaan salibandyaiheisia kuvia erilaisista tilanteista niin pelikentiltä kuin niiden ulkopuolelta.  Tämän kuvan tarjoaa seuran hutiosumapäällikkö Iiro Karesniemi. Oletko sinä tuleva seuran tukija - sponsoriautossa on vielä tilaa logoille?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Yleiset, Seura

Usko omiin unelmiisi ja kulje niitä kohti

Maanantai 17.2.2014 - Bosse Backman

Unelmat ovat iso voimavara - unelmat vievät meitä eteenpäin, vaikka läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Nuorilla urheilijan aluilla on kovat unelmat: NHL, maailmanmestaruus, maajoukkue, liiga jne. Kovia ja kunnioitettavia tavoitteita. Valmentajat ja vanhemmat ovat ne, joilla on vastuu, että näitä tavoitteita saa jahdata turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä ja ympäristössä. Mikä onkaan hienompi tarina kuin se pikkupoika, joka jo G-junnuna ilmoittaa, että hän ratkaisee MM-finaalin, ja 15 vuotta myöhemmin todella tekee sen.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pelikirja, Valmennus, Yleiset

Artistit saavat tyttöjen posket punoittamaan

Keskiviikko 5.2.2014 - Joonas Huusko

Viime aikoina Suomi on niittänyt hyvää ja yllättävää palloilumenestystä monessa lajissa. Itselleni urheiluromantikkona on tullut useasti mieleen, että mistä se johtuu, mikä on muuttunut? WWF on julkaissut uhanalaisten lajien listan, nyt pääsen itse lisäämään vielä muutaman tuolle listalle. Pyrin tässä avaamaan omaa näkemystäni asiasta.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Yleiset, Juniorit

Tähtiä ja komeettoja!

Tiistai 28.1.2014 - Mikael Toivonen

Kausi on jo edennyt reilusti yli puolenvälin ja olemme kokeneet rutkasti hienoja hetkiä upean lajin parissa. Monella joukkueella on vielä isoja panoksia lopputalven ja kevään otteluissa. Olen ylpeä siitä miten olemme jokaisen jäsenemme kanssa yhdessä vieneet projektiamme isoin harppauksin eteenpäin.  Olen nähnyt jokaisen joukkueemme tositoimissa niin peleissä kuin harjoituksissakin. Yksi alkukauden kohokohdista oli C98-poikien Joensuun reissu elokuun lopulla. Vielä ei himoittua SM-sarjapaikkaa joukkueillemme irronnut, mutta uskon että kovalla työllä ne paikat tulevat muutaman vuoden sisällä. Nyt on aika nostaa esille muutamia syksyn tähtiä ja komeettoja:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pelikirja, Yleiset, Juniorit

Suomalainen urheilu, kumman suunnan valitsemme?

Torstai 23.1.2014 - Miska Grönvall

Olen nuoresta pojasta lähtien pelaillut kaikennäköistä pihalla, koulun välitunnilla ja kaikkialla missä se on ollut mahdollista. Olin usein taloyhtiömme se poika, joka juoksi ovelta ovelle pyytämään kaveruksia pelaamaan. Tuntui että kaikilla oli usein muuta tekemistä, joku söi, toinen teki läksyjä ja yksi pelasi pleikkarilla Fifaa. Lähdin pallo kainalossa lompsimaan pihaa kohti ja mietin mitä voisin nyt tehdä, kotiin palaaminen ei silloin ollut edes vaihtoehto.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Urheilu, Yleiset

Hutiosumissa: Nuuh, nuuh ja nuuh - menekkös siittä

Maanantai 20.1.2014 - Toimitus

Jokerit Salibandyn Pelikirja Avautuu - blogissa julkaistaan salibandyaiheisia kuvia erilaisista tilanteista niin pelikentiltä kuin niiden ulkopuolelta. Kaikenlaisia seuraan liittyviä kuvia voi lähettää blogin toimituksen sähköpostiin: info@jokeritsalibandy.fi. Ensimmäisen hutiosuman tarjoaa seuran hovikuvaaja Iiro Karesniemi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hutiosumat, Yleiset