Pelikirja Avautuu -blogi

Viiltävät spekulaatiot B-poikien SM-sarjasta

Perjantai 19.9.2014 - Joonas Huusko


Haluan laittaa oman näkemykseni soppaan tulevasta B-poikien SM-sarjasta. Joukkueemme ei läpäissyt kovaa karsintaa kyseiseen sarjaan, joten spekulaatioita on ollut herkullista mehustella toimistollamme - valitettavasti näin ulkopuolisina tällä kaudella. Aloitetaan siitä, että SM-karsinnat on melko heikosti järjestetty kombinaatio nykymuodossaan. Miten on edes mahdollista saada samalle viikonlopulle Katusählyn SM-finaalit, Gatorade -turnaus, Tallink Floorball Tournament sekä eri ikäluokkien SM-karsinnat. Esimerkiksi itse osallistuisin mielelläni roolissa tai toisessa jokaiseen noista.

Toinen hyvä kysymys on se, että miksi peliaika on 3 x 15 min ja kaikki on kiinni parista viikonlopusta. Esimerkiksi B:ssä pitkän kaavan kautta menneet pelasivat korkeintaan seitsemän ottelua, eikös SM-karsintaa saisi järjestettyä samalla tavalla yksittäisiksi otteluiksi vaikka aikavälille 1.8-10.9.?

SM-sarjaan meni jokatapauksessa varmasti pelkästään laadukkaita nippuja. Tässä oma arvioni joukkueista ketkä vievät metallia koteihin kauden päätteeksi ja mitkä joukkueet pelaavat sarjan häntäpään sijoituksista.

1. Tapanilan Erä

Varmasti sarjan laajin materiaali. Erä haalii tietyssä vaiheessa ikäluokan kerman, tässäkin nipussa on käsittämätön laajuus. Joukkueen terävimpänä kärkenä toimii todennäköisesti vasta playoffeissa mukaan kaivettavat liigaukot Joonatan Surakka sekä Eero Nuutinen.

2. Tikkurilan Tiikerit

Lähden tässä hakemaan riskillä. Tiikerit jyräsi vakuuttavasti lohkovoittoon Tikkurilan turnauksessa. Joukkue on kahden vuoden projektin tulos, jota päävalmentaja Miro Mäkelä on hoitanut esimerkillisesti. Pelitapa on suoraan sanoen röyhkeä, hyvä kesä näkyy jokaisessa kaksinkamppailussa, Tiikerit eivät anna mitään ilmaiseksi. Hyvän pelikirjan lisäksi, joukkueesta löytyy myös yksilötaitoa, esimerkiksi Leevi Loipolla on melko sulavat kädet.

3. Classic

Yksilötaidoiltaan varmaan jopa sarjan paras nippu. Classic ei oikeastaan priorisoi pelikirjaa, vaan antaa yksilöiden kukkia.

4. TPS

Viime vuoden C1-poikien mestari. Isoimpana kysymysmerkkinä on se, että kuinka paljon parhaat pelaajat käyvät oman ikäluokkansa peleissä. TPS on perinteisesti antanut huippulupauksille tilaisuuksia A:ssa, sekä jopa liigassa, joka on esimerkillistä toimintaa. Perinteinen turkulainen pelikirja takaa valmentajan silmille karkkia.

5. Josba Akatemia

Viime kauden hopeamitalisti oli kasattu pääasiassa -96 syntyneistä. Joensuussa on pitkästä aikaa tekemisen meininki, ja joukkueella onkin varmasti kova kesä takana. Josba perustaa pelinsä yleensä omaan päähän, joten vastaavaa harrastava LoSB antoikin heille omaa lääkettään SM-karsinnoissa, toki Josba turnausvoittajana jatkoon. Eetu Sorvali on pelaaja joka kannattaa laittaa muistiin, taitava ja älykäs.

6. OLS II

Tässä lasken siihen, että OLS ottaa edustusjoukkueesta täsmäaseita kakkosjoukkueen käyttöön. Oululaisella juniorisalibandyllä menee hyvin, olisi henkilökohtaisesti mielenkiintoista ottaa selville, että miksi.

7. SSV

Joukkue on -98 painotteinen nippu täynnä kädentaitoja. SSV perustaa pallollisen pelinsä yksilönvapauteen, joka takaa tietyllä tapaa hienoja maaleja. Jokereiden C1-poikien viime kauden kapteeni Sami Huhtala siirtyi Viikinkeihin täksi kaudeksi. Nuoren miehen otteita on mielenkiintoista seurata kauden aikana.

8. HU-46

Kapealla ryhmällä operoiva Hollolaisen juniorisalibandyn joutsenlaulu. Ikäluokissa 95-97 HU-46 marssitti kentälle vakuuttavia ryhmiä, nyt Lahden alueen valtikka on siirtynyt PHSB:lle. Joukkue perustaa pelinsä Kainulaisen veljesten huikealle yksilötaidolle.

9. SPV

Pitkästä aikaa Seinäjoeltakin joukkue näihin karkeloihin! Vaikka puukkojunkkareiden edustus on pelannut korkealla tasolla vuosia, ei junioreissa ole saatu mitään aikaan, kohokohtana viime vuotinen ASM paikan menetys. Seinäjokelainen joukkue ei perinteisesti ainakaan ole ollut huonossa kunnossa.

10. Merikoski SBT

Oulun kolmosjoukkue tuli aivan puskista isoille näyttämöille, todella tuntematon joukkue ainakin minulle. Joukkueen ainut tunnettu pelaaja taitaa olla pari vuotta sitten alaikäisenä TPS:n hampaisiin joutunut Antto Kivioja.

11. Koovee

Tampereen kakkosseura ei perinteisesti ole menestynyt kummassakaan tapetilla olevassa SM-ikäluokassa.

12. SC Urbans

Uskoisin, että SC Urbans on kova ainakin kotonaan, tuskin Janakkalassa on muutakaan tekemistä kuin kannustaa paikallisia oman kylän poikia.

Avainsanat: Juniorit, Yleistä, Arvio


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini