Pelikirja Avautuu -blogi

Tässä tulee kakkosdivarin käsikirjoitus tulevalle kaudelle

Keskiviikko 21.9.2016 - Mikael Toivonen


Salibandyn 2-divisioona käynnistyy parin viikon kuluttua. Jokerit SB:n miesten edustusjoukkue pelaa ennakkoon todella tasaisessa Etelä-Suomen ykköslohkossa. Joukkue on nuorentunut todella paljon ja tavoitteena on pelata ehjä kausi sarjan keskikastissa. Kausi starttaa vierasottelulla M-Team Vantaa:ta vastaan lauantaina 1.10. Ruskeasuon Arena Centerissä. Seuraavassa lohkon etukäteen kirjoitettu käsikirjoitus ja arviot joukkueiden voimasuhteista.


Suosikki

Rangers

Viime kauden päätteksi divarikarsintoihin yltänyt Rangers on vahvistanut hurjasti jo ennestään kovaa nippuaan. Erä Akatemiasta tulleet Henry Myyryläinen, Ville Leskinen ja Mikko Muhonen ovat kakkoseen sen luokan tekijöitä, että muilla joukkueilla tulee erittäin kiire tämän kauden "kylien jätkiä" vastaan. Ennustan joukkueella kauden päätteeksi sarjanousua miesten divariin.

Seuraa häntä:
Huipputaitava sekä juonikas Mikko Ollikainen takoi viime kaudella tehot 23+14=37. Vaarallisia tilanteita syntyy usein kuin tyhjästä. Meneekö tällä kaudella 50 pisteen raja rikki?

**********

Tiikerit Akatemia

Viime vuonna arvioin joukkueen yläkanttiin, mutta tänä vuonna todella luotan että Akatemia on TOP4-joukkue. Ryhmässä on 9+1 "aikuisikäistä", johon kuuluu Tiikereiden vahvaa -95-ikäryhmää. Päävalmentaja Miro Mäkelän mukaan panostus tähän sarjaan on suurempi kuin viime kaudella, joten odotan vahvaa tulosta tältä ryhmältä. Joel Keskinen, Karri Budde ja Joel Kaakkuriniemi ovat joukkueen kovaa runkoa.

Seuraa häntä:
Monipuolinen mailataituri Mikko Levänen iski viime kaudella B-poikien SM-sarjan runkosarjassa käsittämättömät tehot 26+49=75. Saa nähdä kuinka kovaan lentoon -98-syntyinen nuorukainen yltyy tällä kaudella.

**********

IHS

Leikitellen kolmosesta noussut IHS omaa paperilla ehkä sarjan kovimman pelaajalistan. Lappeenrannasta tullut Niko Saarinen, Indiandista loikanneet Tuomas Puhakka ja Toni Koskela sekä Sveitsistä siirtynyt Riku Laaksonen ovat hurjia ukkoja kakkoseen. Sen lisäksi maalinsylkijä Samu Saariokari iskee kaappeja tulevalla kaudella IHS-paidassa. Jos kaveriporukan kurinalaisuus riittää kakkoseen, joukkue voi hyvinkin pelata sensaatiomaisen hyvän kauden.

Seuraa häntä:
Hyökkäysvoittoinen puolustaja Teemu Kanerva on todella kova pelimies kakkoseen. Nopeajalkainen ja hyvin peliälukeva Kanerva tehoilee terveenä pysyessään ensi kaudella pakin tontilta 25-30 pistettä.

**********

Valtti Blues

Tähän haetaan yllätystä TOP4-joukkueeksi. Joukkueen maalivahtipeli Vesa Tallqvistin johdolla on sarjan eliittiä ja hyökkäskalusto riittää ehdottomasti kakkoseen. Jonas Weckström, Tuomas Liukolampi, Martin Illman, Vesa Kokko sekä Kalle Tiitinen tuovat kovaa laajuutta ryhmän hyökkäyspelaamiseen. Sopimus tehtiin myös huippuhyökkääjä Janne Holopaisen kanssa, mutta viimeisien tietojen mukaan mies olisi tekemässä paluuta Sipooseen. Pakkikalusto on joukkueen akilleen kantapää. Mistä löytyy alakerran pallolliset liiderit? Päävalmentaja Sami Martikaisen puolustava pelikirja tuo hankaluuksia myös lohkon kärkiporukoille.

Seuraa häntä:
Maalivahti Vesa Tallqvist antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittoon. Eleettömästi kovalla torjuntaprosentilla operoiva "Vesku" on tottunut pelaamaan miltei kaikki pelit kaudella.


Ylempi keskikasti

SB Vantaa

Joukkue on nähty sarjan kärkipäässä kaudesta toiseen. Ryhmä kärsi kuitenkin pari todella kovaa menetystä kun Lasse Lundström siirtyi M-Teamiin ja Olli Puputin matka kävi kohti SB Vaasaa. Tulopuolella ei ole isoja nimiä, joten arvioni osuu tällä kertaa vasta sijoille 5-6. Joukkueen liidereistä mainittakoon Sami Verkkoperä, Samuli Thamm sekä Chris Starck.

Seuraa häntä:
Tähän olisi helppoa nimetä joukkueen tärkein maalinsylkijä Starck, mutta nostankin esille pitkänhuiskean puolustajan Samuli Raumannin. Jalka ei liiku nopeimpien pelimiesten tahtiin, mutta erinomaisen pelikäsityksen omaava Raumanni pelasi nappikauden nakuttaen pakin tontilta tehot 3+39=48

**********

M-Team Vantaa

Rusan miehet ollaan totuttu näkemään kauden päätteeksi sarjan yläosassa. Joukkue muutti nimeään kauden jälkeen, jotta loppukaudelle riittäisi otteluita, jossa oikeasti on panoksia. Tulijoista merkittävin on 02JKL:stä saapunut Henri Eskelinen. Muuten runko pysyy Joona Ojasen, Ville Kähärän sekä Antti Virtasen johdolla samana kuin viime kaudellakin. Divarikarsintoihin peli tuskin riittää, mutta hyvällä tekemisellä joukkue keikkuu koko kauden sijoilla 5-7.

Seuraa häntä:
Rightinpuolen hyökkääjä Ville Kähärä on joukkueensa paras hyökkääjä. Kähärä on hyvä haastamaan 1vs1- tilanteissa ja antaa erittäin hyviä passeja, joista ketjukavereiden on kiva iskeä. Viime kauden saldoksi muodostui 15+25=40

**********

SBS Kings

Suurin kysymys SBS Kingsiä mietittäessä oli, että pelaako Markus Olkkonen sinipaidoissa tulevalla kaudella. Muutama viikko sitten saimme vastauksen ja näin todella on. Joukkue vahvistui myös sellaisilla nimillä kuin Roni Nurmela, Ville Puotila, Henri Åhman sekä Roger Lönnqvist. Ryhmä aloittaa kauden kärkikahinoissa, mutta tippuu loppukaudeksi pelaamaan keskikastissa.

Seuraa häntä:
Hyökkääjä Erkko Heikkinen on pelannut pitkän pätkän SBS Kingsin paidassa. Hyvän pelikäsityksen omaava laituri pelasi tasolleen heikomman viime kauden (5+18=23). Tulevalla kaudella Heikkinen palaa tasolleen ja nakuttaa suurella todennäköisyydellä yli 40 pistettä.


Alempi keskikasti

Jokerit

Viime kauden päätteeksi seura palkkasi pääkäskijäkseen kokeneen Teemu Kalinaisen. Joukkuetta nuorennettiin selkeästi ja se on näkynyt laadukkaana harjoitteluna. Ensimmäinen kausi ei välttämättä ole helppo ja jokaisesta pisteestä ryhmä joutuu taistelemaan kynsin ja hampain. Joukkue ei hae mitään pikavoittoja, vaan omille junioreille suodaan mahdollisuuksia isoihinkin saappaisiin. Näin pitkällä tähtäimellä edetään kohti sarjan kärkitiloja. Isoa tulosta odotetaan muun muassa Kim Hakuliselta, Elvis Augilta sekä Niko Haapiaiselta.

Seuraa häntä:
00-syntyinen Jere Vuohijoki on ikäluokkansa TOP10-hyökkääjä. Viime kaudella iski C-ikäisenä kakkosessa n. pinna/peli ja tämän kauden B-poikien SM-karsinnoissa 7 ottelussa huikeat 12 maalia. Uskon, että Vuohijoki pelaa todellisen läpimurtokautensa.

**********

LoSB

Monia vuosia vahvana kakkosen nippuna pidetty LoSB on nostanut rosteriinsa monia nuoria A-junioreita, joille on tarjolla hyvääkin roolia tulevan kauden miehistössä. Mukana on kuitenkin myös kokemusta mm. -75-syntyneen Eddy Sobottin voimin. Muita johtopelaajia ovat Niclas Fromholz sekä Sampsa Stigell. Joukkueen vaarallisin pelimies Rasmus Hellström siirtyi ulkomaille. Ryhmä on jälleen parhaimmillaan Tennarissa ja materiaali riittää sijoille 8-10.

Seuraa häntä:
41-vuotia Eddy Sobott ei liikkeellä juhli, mutta pelikäsitys on sitäkin vahvempi. Tulee taikomaan kaappeja jälleen noin maali/peli-tahdilla.

**********

FLOB

Kun muissa joukkueissa menee ukkoa sisään ja ulos, niin FLOB:ssa sama runko on pysynyt pitkään yhdessä. Joukkue ei ole sarjan taitavimpia, mutta ilman taistelua yksikään nippu ei hae ilmaisia pisteitä FLOB:lta. Taistelua, jalkaa, riistoa ja hyvää fiilistä. Onnistuu jälleen pitämään sarjapaikkansa.

Seuraa häntä:
Hyvän vedon omaava Samuli Känsälä viimeisteli viime kaudella upeat 29 kaappia. Ulottuva Känsälä on ehdottomasti oranssipaitojen hyökkäyspelin tärkein pelimies.


Sarjapaikasta taistelijat

FBC Raseborg

Mitähän ihmettä Raaseporissa tapahtuu? Joukkueesta lähti käsittämättömän paljon tehoja Wilhelm Wainion, Janne Holopaisen, Tuomo Mannisen, Teemu Ahokkaan, Jonas Weckströmin ja Keni Raution siirryttyä muihin maisemiin. Tulopuolella ei isoja kaloja mr. Knights-miehen Jan Malmin mukaan ole tulossa vaan joukkue pyrkii lähtemään sarjaan oman kylän poikien kanssa. Andre Arzenilla ja Henrik Himmelroosilla onkin siis mahdoton tehtävä viedä tehoillaan ryhmä sarjan kärkikastiin. Treenipeleissä on tullut lunta tupaan ja ennustankin keltapaidoille todella vaikeaa kautta.

Seuraa häntä:
Hyökkääjä Andre Arzen on kotiyleisön ja kuuluttajan lempipelaaja. Nostaa fiiliksen halliin ovelilla ratkaisuillaan. Kuinka pitkälle pystyy johtamaan keltaiset tulevalla kaudella?

**********

SBS MODO

Viime kauden päätteeksi nousi yllättäen sarjaporrasta ylöspäin. Runko jatkaa pitkälti samana, mutta hankki ykkösvahvistukseksi Tuomas Raution Saksan Bundesliigan hopeajoukkue TV Lilienthalista. Joukkue iskee bussin puoleen kenttään ja iskee terävästi vastaan muun muassa Christopher Rehnin ja Markus Loikalan voimin. Olisi suuri yllätys jos 10 joukossa kun runkosarja on ohi.

Seuraa häntä:
Verkkaisesti liikkuva Christopher Rehn on todellisuudessa koko sarjan yksi parhaista viimeistelijöistä. Takoi viime kaudella hurjat 35+23=58 tehopistettä. Odotan kakkosessa häneltä vähintään 35 pinnan kautta.


Miehet 2-divisioona, Etelä-Suomi lohko 1.
(sarjataulukko päivitetty 19.3.2017 kello 21:30)

JoukkueOVTHTMPMMEP
1. Rangers 22 18 2 2 204 - 101 103 38
2. Tiikerit Akatemia 22 15 2 5 190 - 97 93 32
3. IHS 22 14 0 8 209 - 170 39 28
4. Valtti Blues 22 13 2 7 164 - 128 36 28
5. SB Vantaa 22 13 1 8 152 - 115 37 27
6. M-Team Vantaa 22 11 1 10 169 - 142 27 23
7. SBS Kings 22 10 1 11 138 - 150 -12 21
8. Jokerit 22 6 1 13 129 - 162 -33 17
9. LoSB 22 8 0 14 104 - 176 -72 16
10. FLOB 22 6 3 13 133 - 189 -56 15
11. FBC Raseborg 22 5 3 14 135 - 200 -65 13
12. SBS MODO 22 2 2 18 130 - 227 -97 6


Teksti: Mikael Toivonen

Avainsanat: Edustus, Ennakko, Mielipide


Kommentit

21.9.2016 15.53  Joonas Vanhanen

Millä perjaattella lasket muovisen ValttiBluesin top 4, mutta Ä-J:n kamppailemaan putoamisesta? Nämä kaksi joukkuetta kohtasivat harkkapelissä ja Ä-J pyyhki koko Myllypuron lattian Blegillä? Kaiken kivan lisäksi Jormilla ei ollut edes kahta täyttä vitjaa. Nyt herätys vaan sinne toimistonväellä Tallinnaan.

22.9.2016 9.01  The Manninen

Missä kohtaa on mainittu, että ÄJ kamppailee putoamisesta?

29.9.2016 10.31  Who let the dog out?

Jonas Weckström siirtyi vielä Bluesista SBS Kingsiin..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini