Pelikirja Avautuu -blogi

Tässä tulee kakkosdivarin käsikirjoitus tulevalle kaudelle

Keskiviikko 21.9.2016 - Mikael Toivonen

Salibandyn 2-divisioona käynnistyy parin viikon kuluttua. Jokerit SB:n miesten edustusjoukkue pelaa ennakkoon todella tasaisessa Etelä-Suomen ykköslohkossa. Joukkue on nuorentunut todella paljon ja tavoitteena on pelata ehjä kausi sarjan keskikastissa. Kausi starttaa vierasottelulla M-Team Vantaa:ta vastaan lauantaina 1.10. Ruskeasuon Arena Centerissä. Seuraavassa lohkon etukäteen kirjoitettu käsikirjoitus ja arviot joukkueiden voimasuhteista.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Edustus, Ennakko, Mielipide

Kakkosdivariin playoffsit jo ensi kaudeksi?

Sunnuntai 3.1.2016 - Joni Toivola

Jokerit SB:n toiminnanjohtaja Joni Toivola avaa näkemyksensä uusimmassa Pelikirja Avautuu -blogitekstissä miesten kakkosdivarin Etelä-Suomen lohkojen kehittämisestä ja mielenkiinnon lisäämisestä playoffs-otteluiden avulla. Toivolalla on yli viidentoista vuoden kokemus eri tehtävistä salibandyn parissa muun muassa pelaajana, valmentajana, valmennuspäällikkönä ja seuratyöntekijänä. Tällä hetkellä Toivola toimii Jokerit SB:n täyspäiväisenä työntekijänä ja valmentaa seuran tyttöpuolella sekä pelaa miesten edustusjoukkueessa kakkosdivaria. Tämä Pelikirja Avautuu blogiteksti toimii päänavauksena, mielipiteenä ja ehdotuksena Etelä-Suomen kakkosdivarilohkojen sarjajärjestelmän kehittämisestä kaudelle 2016-2017.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Mielipide, Edustus, Sarjajärjestelmä

Ennakointia tulevasta kakkosdivarikaudesta

Perjantai 11.9.2015 - Mikael Toivonen

Uusi kausi on alkamassa ja salibandyn 2-divisioonakausi kolkuttaa jo ovea. Jokerit Salibandyn edustusjoukkue on vahvistunut viime kaudesta ja joukkueen ehdoton tavoite on nousta sarjan keskikastiin pelattuaan viimeiset kaksi kautta sarjan häntäpäässä. Kausi käynnistyy hienolla paikallisottelulla viime kauden sarjan voittajaa HIFK:ta vastaan perjantaina 25.9. Campo Centerissä. Seuraavassa lohkon muiden joukkueiden ennakkoasetelmia:

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Edustus, Ennakko, Mielipide

Minun tarinani elämästä ja vähän muustakin

Torstai 12.3.2015 - Marttin Herranen

Lähdetään asian pohjustamiseksi liikkeelle jo ajalta ennen viime syksyä. Mennään kevääseen 2014, kun aloitin edellistä projektiani valmentajana. Se kevät oli aikaa, jolloin en ollut koskaan ollut niin luottavainen tulevan kauden ja pelien suhteen. Avoimissa harjoituksissamme kävi paljon pelaajia ja sain lopulta valmentamaani joukkueeseen lähes kaikki pelaajat jotka halusin, ja fiilis oli luottavainen. Sen lisäksi, että pelaajiston potentiaali riitti vaikka mihin, oli myös valmennusryhmäni erittäin hyvä. Taktinen nero ja rauhallinen kaveri apuvalmentajana tasoittamassa omaa temperamenttiani ja maalivahtivalmentajana mies, jonka tyyli valmentaa veskareita miellytti minua suuresti.

Miksi sitten olin niin luottavainen tulevaisuuden suhteen? Monta vuotta saman joukkueen rungon kanssa töitä tehneenä, minulla oli perspektiiviä siihen, että kyseisellä porukalla voidaan oikeasti mennä pitkälle kaiken onnistuessa kohdilleen. Tunne oli huikea, koska pitkä matka oltiin kyseisen joukkueen kanssa jo takana ja paljon edessä. Haastajasarjan pohjasakin joukkueesta oli tehty jo eliittitason joukkue vuosien suurella työllä.

Tämän Pelikirja Avautuu -blogitekstin takana on Jokerit Salibandyn A-poikien päävalmentaja Marttin Herranen, 28, joka on toiminut lajin parissa yli kymmenen vuotta. Herranen on pelannut juniori- ja aikuisten kilpatasoilla, sekä valmentanut menestyneitä juniorijoukkueita. Tarina on hänen kertomuksensa kuluneen kauden tapahtumista ja ajatuksista valmentajan silmin katsottuna. Bloggauksella ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä, vaan antaa lukijalle ajateltavaa ja mietittävää. Kirjoitus ei ole seuran mielipide tai kanta tapahtumiin, vaan täysin kirjoittajan oma näkemys.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pelikirja, Mielipide, Yleiset