Jokereiden Elvis Augin tavoitteena Helsingin MM-kilpailut

09.11.2021

Jokerit SB:n miesten edustusjoukkueen Elvis Aug suuntaa tällä viikolla katseensa Viron maajoukkueleirille Ruotsiin. Aug on hurjastellut tällä kaudella miesten edustusjoukkueessa ja johtaa joukkueen pistepörssiä neljän pelatun ottelun jälkeen tehoin 9+3=14. Augin yksi kauden päätavoitteista on edustaa Viroa Helsingin MM-kilpailuissa.

Jokereiden nettitoimitus haastatteli Elvis Augia ennen maajoukkueleirin alkua:

Kerro lyhyesti salibandyhistoriasi seura- ja maajoukkuetasolla?

Aloitin salibandyn pelaamisen jalkapallon ohella MaKu:ssa, varsinainen kasvattajaseura on kuitenkin Tapanilan Erä. A-junnuikäisenä PSS, minkä jälkeen muita seuroja; ÅIF (divari), M-Team (divari), Jokerit (2.div), Saku Fortuna (Viron liiga), TV Lilienthal (Bundesliiga), PSS (Suomisarja).

Maajoukkueura starttasi vuonna 2009 alle 19v. MM-kisoissa joissa voitimme B-divisioonan maailmanmestaruuden. Tehot 4+6 2012 MM-karsinnat Sloveniassa tehot 3+5 2012 MM-kisat Sveitsissä tehot 3+2.

6743676D-0109-465C-993F-9E31CDDA5281.jpeg
Vahvan alkukauden Jokereissa pelannut Elvis Aug tavoittelee MM-kisapaikkaa Viron maajoukkueessa. Kuva: Iiro Karesniemi


Kesällä siirryit takasaisin Jokereihin Suomisarjan PSS:sta, mikä vaikutti päätökseen?


Päätös siirtyä takaisin Jokereihin tehtiin todella helpoksi ja se oli kaikista paras ja fiksuin ratkaisu minun ja myös perhettä ajatellen. Vaimo viimeisillään raskaana, kaksi muuta lasta kotona ketkä ikävöi ja tarvitsee minua niin ajatus pitkistä vierasreissuista ympäri Suomea ei kuulostanut kenenkään korvaan mieluisalta vaihtoehdolta.

Jokereissa pelaaminen on ollut aina parasta, liekö vaikutusta sillä että itse kannustanut Jokereita jääkiekon puolella pikku skidistä alkaen joten aina kun puen Jokeri-paidan päälle niin on sydän myös vahvasti pelissä mukana!

Ja tietysti Jokereiden loistavat taustajoukot, valmennus, pelaajat ja joukkueessa vallitseva huikea yhteishenki todella isossa roolissa päätöksen teossa.

Jokereissa sinulla on iso vastuu ja vahvuuksiasi kehittävä rooli, oliko tämä yksi syy siirtoon lähinnä MM-kisoja ajatellen?

Kyllä, ehdottomasti iso vastuu oli iso syy siirtoon. Viime kaudet ovat olleet rikkonaisia ja seurat vaihtuneet elämäntilanteista ja muutosta johtuen pariinkin otteeseen joten on ollut normaalia vaikeampaa saada jalansijaa uusissa joukkueissa ja uusien valmentajien alaisuuksissa, mutta Jokereiden puolelta tehtiin heti selväksi, että minut halutaan takaisin ja povattiin isoa roolia.

Tätä myöden olen saanut peli-ilon täysin takaisin, mikä oli ollut jo pitkään poissa. Toivon että peli-ilo kantaa hedelmää aina MM-kisoihin asti jos tie sinne asti vie.

Miten alkukausi on sujunut Jokereissa ja oletko tyytyväinen omaan
tekemiseesi?

Alkukausi Jokereissa on lähtenyt varsin lennokkaasti liikkelle niin joukkueen kuin omalta osaltani, pari upeaa voittoa, loistava henki joukkueen sisällä ja siihen päälle omat henkilökohtaiset onnistumiset, parempaa starttia en olisi osannut toivoakaan kaudelle.

Olet kertonut, että Suomen MM-turnaus ja Viron maajoukkueeseen valinta
on sinun alkukauden päätavoite, kerro tästä lisää?

Kyllä, maajoukkuepeleistä on nyt vajaan 10 vuoden tauko ja nyt kun nimeni on noussut takaisin esiin maajoukkuekuvioissa niin tottakai selkeä tavoite on lunastaa paikka maajoukkueessa ja olla pelaavassa kokoonpanossa tulevissa MM-kisoissa.

Millaisena näet Viron maajoukkueen mahdollisuudet MM-kisoissa?
Mahdollisuudet MM-kisoissa, no alkulohko pitäisi hoitaa tyylipuhtaasti kolmella voitolla jonka jälkeen vastaan tulisi Suomen lohkon jumbo, hyvällä esityksellä en näe mitään ongelmaa etteikö tie jatkuisi vielä siitäkin vielä eteenpäin.

Sitten haaste onkin jo kovempi kun vastaan tulisi todennäköisesti Norja tai Saksa, mutta Viro on osoittanut taisteluhenkeä aikaisemminkin joten vain taivas on rajana.

Tulevana viikonloppuna olet mukana maajoukkueleirillä, millainen
tapahtuma on tiedossa ja onko luvassa harjoitusotteluita?

Kyseessä on parin päivän leiri Uppsalassa, johon sisältyy muutamat lajitreenit, palavereita ja yhdessäoloa. Tällä kertaa ei ole luvassa harjoitusotteluita.

Koska valinnat julkaistaan Viron maajoukkueen MM-kisajoukkueen osalta?

Käsittääkseni valinnat MM-kisoihin tehdään aika pitkälti leirityksen jälkeen, koska kisoihin ei ole kuin muutama viikko aikaa leirityksen jälkeen.

Haastattelun loppuun kerro terveisesi Jokerifaneille ja sinut tuntevalle
salibandykansalle?

Eniten haluaisin kiittää omia ykkösfanejani eli omaa rakasta vaimoani kuka jaksaa ja ennenkaikkea haluaa raahautua paikalle jokaiseen peliin, ajasta ja paikasta riippumatta lapsiemme kanssa, samoiten rakas siskoni hänen tyttöystävänsä kanssa näkyy usein lehtereillä pelejä seuraamassa. Mutta tottakai myös iso kiitos kaikille faneille ja kaikille ketkä on auttanut ja tukenut minua matkani varrella salibandyn osalta.

Teksti: Jokerit SB
Kuva: Iiro Karesniemi

LUE LISÄÄ:
MM-kisat pelataan joulukuussa 16 joukkueen voimin – mukana kaksi uutta joukkuetta
21.06.2022Jokerit hakee vahvistuksia miesten edustukseen
25.05.2022Jokereiden miesten vetovastuuseen uusia osaajia
17.04.2022Miesten edustus voittoon - sarjapaikka on varma
20.03.2022Miehille isot pisteet Vantaalta
16.12.2021Miesten viikonlopun pelit siirretään koronatartunnan takia
09.11.2021Jokereiden Elvis Augin tavoitteena Helsingin MM-kilpailut
27.10.2021Pääsylippujen hinnat kaudella 2021-2022
12.09.2021Kiinnostaako Jokereiden edustusverkkarit - hae mukaan jengiin
26.04.2021Atte Lehtinen jatkaa miesten edustuksen peräsimessä
22.11.2020Jokerit väänsi voiton ja vahvisti asemiaan

Siirry arkistoon »