Pelikirja Avautuu -blogi

Ennakointia tulevasta kakkosdivarikaudesta

Perjantai 11.9.2015 - Mikael Toivonen


Uusi kausi on alkamassa ja salibandyn 2-divisioonakausi kolkuttaa jo ovea. Jokerit Salibandyn edustusjoukkue on vahvistunut viime kaudesta ja joukkueen ehdoton tavoite on nousta sarjan keskikastiin pelattuaan viimeiset kaksi kautta sarjan häntäpäässä. Kausi käynnistyy hienolla paikallisottelulla viime kauden sarjan voittajaa HIFK:ta vastaan perjantaina 25.9. Campo Centerissä. Seuraavassa lohkon muiden joukkueiden ennakkoasetelmia:

Jokerit - HIFK avaa kakkosdivarikauden 2015-2016 Campossa perjantaina 25.9. Kuva: Iiro KaresniemiSuosikki


HIFK:
Lohkon ainoa suosikki on viime kaudella selkeästi lohkonsa vienyt HIFK. Vaikka joukkueen treenaaminen vaikuttaa välillä löysältä ja kurittomalta niin se on materiaaliltaan selkeästi sarjan paras ryhmä. Veikkaukseni on, että HIFK pelaa miesten Divarissa kaudella 2016-2017.

Seuraa häntä: Deina Imjackista odotetaan yhtä pelillistä johtajaa ja sitä hän onkin. Liigassakin pyörähtänyt Imjack taitaa fyysisen pelaamisen ja on myös ase ylivoimalla kovan lyöntilaukauksensa ansiosta.Kärjen haastajat

Rangers:
Viime kaudella joukkue eteni karsintojen viimeiselle kierrokselle, mutta tippui yllättäen divariin nousseelle SC PirU:lle. A-nuoret nousivat kauden päätteksi SM-sarjaan, joka toi joukkueelle sellaisia vahvistuksia kuten Atte Silvennoinen, Samuli Alaluusua sekä Kevin Starck. Ryhmä on kauden päätteeksi jälleen lähdössä karsimaan ylöspäin.

Seuraa häntä: Westendissä kauden verran pelannut Atte Silvennoinen on sarjan tyylikkäimpiä pelaajia. Rightin puolen pelaaja on erittäin monipuolinen ja tulee takomaan hurjia tehoja vanhan tutkaparinsa Samuli Alaluusuan rinnalla.

* * * * * * * * * *

Tiikerit Akatemia:
Moni varmaan hieraisee silmiään, kun veikkaan ryhmää näin korkealle. A- ja B-junioreista koostuva porukka on erittäin sporttinen ja laadukas porukka. Ryhmää vetää innokas ja erittäin vaativa valmentaja Miro Mäkelä. Tämä riskiarvio kannattaa todellakin tehdä.

Seuraa häntä: Ryhmän iskukyvystä kertoo myös se, että seuran paras pelaaja Juuso Salo pelaa Akatemiassa Tiikerit edustuksen sijaan. Salo on rightin taikuri, joka tekee myös hirveän duunin omaan päähän. Joukkuepelaaja, jolta odotettiin jo siirtoa salibandyliigaan.

* * * * * * * * * *

AC HaKi:
Viime vuonna sarjan yläpäähän sijoittunut joukkue pelaa laajalla materiaalilla. Kärki koostuu Thomas Granlundin, Niklas Strömstenin sekä Tommi Vappulan kaltaisista konkareista, jotka ovat tottuneet ratkaisemaan pelejä. Ryhmä oli viime kaudella todella vahva kotona ja sitä se tulee olemaan tänäkin vuonna.

Seuraa häntä: Niklas Strömsten tekee paluun yksittäisiin peleihin. Pari kautta SBC Eberlen kaveriporukassa 3-divisioonaa pelannut Strömsten on tälle sarjatasolle todella kovan luokan pelimies. Silkin pehmeä pallokosketus sekä huikaisevat passit ovat Strömstenin tavaramerkkejä.Ylempi keskikasti

LoSB:
Joukkueen perustekeminen on hyvää ja vielä muutamia vuosia sitten olisin voinut ennakoida LoSB:n varmuudella TOP3-joukkueeksi, mutta tänä päivänä se on hankalaa. Sarjan taso on selkeästi koventunut ja joukkueen materiaali ei vain riitä sarjan kärkiporukoita vastaan. Ottaa enemmän voittoja kuin tappioita.

Seuraa häntä: -93 -syntynyt taitava Tuomo Manninen tulee olemaan iso palanen joukkueen hyökkäyspelissä.

* * * * * * * * * *

VKTP:
Kuriton, mutta värikäs VKTP tulee voittamaan taitosalibandyllä paljon otteluita sarjassamme. Sellaiset pelimiehet kuin Iiro Liede, Miro Ranta sekä Rein Kivi pistävät vastustajien puolustuksia sekaisin.

Seuraa häntä: AC HaKissa liigaa sekä pari edellistä kautta porvoossa Divaria pelannut Iiro Liede on tämän sarjan yksi parhaimmista pelaajista. Rightin pelaaja pystyy huikeisiin haastoihin ja toisaalta passit löytävät pelikaverinsa. Joukkueen selkeä johtohahmo.

* * * * * * * * * *

M-Team II:
Viime kaudeksi Smurffit menetti joukkueen monet ykköstähtensä, mutta silti joukkue osoitti kuuluvansa sarjan keskikastiin. Nyt joukkueen ykköstähti Samu Saariokari matkaa Sipooseen ex-valmentajansa Tomi Tarpion salibandyoppiin. Silti uskon, että joukkue yltää tasaisen lohkomme ylempään keskikastiin. Ryhmä puolustaa kurinalaisesti ja rosteri on melko tasainen.

Seuraa häntä: B-juniori -ikäinen Mikko Laakso omaa huikean vedon, jolla tulee iskemään hyvän maalimäärän kakkoseen.


Alempi keskikasti:

PSS:
Viime kausi oli Porvoolaisten poikapuolelle surullinen: Miehet tippuivat kakkoseen ja samaan aikaan A-pojat lähtivät sarjaporrasta alemmas poikien divariin. Tämä johti siihen, että seuran kärkipelaajat Miro Anttila, Kevin Nylund ja Joakim Ervast suuntasivat muualle. Uusi projekti on lähtenyt käyntiin Juha Kankaanpään johdolla. Alku on ollut hankalaa, mutta uskon että joukkue pelaa sarjan keskikastissa.

Seuraa häntä: Isokokoinen Erkko Vaniala mietti pitkään divarissa jatkamista, mutta viimeisimpien tietojenmukaan mies luutii joukkueen alakerrassa. Vahva liideri, jota on vaikeaa voittaa kaksinkamppailuissa.

* * * * * * * * * *

Pirates:
Kurinalainen, fyysinen ja suoraviivainen Pirates oli itselleni kovin yllätys viime kaudella. Tulee varmasti yllättämään lohkon kärkijengejä myös tänäkin vuonna.

Seuraa häntä: Tähän olisi mahdotonta nimetä ketään muuta kuin joukkueen rightin puolen ampujaa Jarno Ikosta. Joukkueen hyökkäyspelin aivot, jonka huikea kantti yllättää veskarin kuin veskarin.

* * * * * * * * * *

HYUS:
Viime kausi oli joukkueelle aikamoinen tason ylitys. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa samanlaiseen suoritukseen tällä kaudella. Joukkuepuolustaminen on hyvällä tasolla, mutta hyökkäyspelaaminen lepää muutamien yksilöiden varassa. Kauden päätteeksi ehdottomasti sijoilla 9-11.

Seuraa häntä: Taitavalta Janne Karttuselta odotettiin siirtoa VKTP:hen, mutta jää yliopiston joukkueeseen tulevallekin kaudelle. Monipuolinen pelimies pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa.Sarjapaikasta taistelijat

Matinkylä:
Taitava, mutta laiskaliikkeinen Espoolaisryhmä kärsii Markus Bollsrömin siirtymisestä Oilersiin. Materiaali varmasti riittäisi edelleen kakkoseen, mutta kaveriporukkamainen pelaaminen ei tänä päivänä välttämättä riitä. Ennustan joukkueelle vaikeaa kautta.

Seuraa häntä: Liigassakin pelannut Niko Nieminen on varmuudella yksi 2-divisioonan kärkipuolustajista. Nopeajalkainen pelimies omaa myös pehmeät kädet.

* * * * * * * * * *

Ä-J:
Voitokkaan viime kauden jälkeen joukkue lähtee uuteen ympäristöön kakkoseen. Työteliäs ja suoraviivainen kaveriporukka voi yllättää muutamia jengejä sarjassa, mutta ennustan että joukkueella on sarjan päätteeksi 6-10 sarjapistettä.

Seuraa häntä: Loistavan lämärin omaava Lari Ylikarjula on pelannut kovia otteluita jo juniorisarjoissa.Miesten II-divisioona, Etelä-Suomi, lohko 2.
(arvio joukkueiden sijoituksista kauden päätteeksi, Jokerit jätetty pois arvioinnista)

JoukkueOVTHTMPMMEP
1. HIFK 0 0 0 0 0 - 0 0 0
2. Rangers 0 0 0 0 0 - 0 0 0
3. Tiikerit Akatemia 0 0 0 0 0 - 0 0 0
4. AC HaKi 0 0 0 0 0 - 0 0 0
5. LoSB 0 0 0 0 0 - 0 0 0
6. VKTP 0 0 0 0 0 - 0 0 0
7. M-Team II 0 0 0 0 0 - 0 0 0
8. PSS 0 0 0 0 0 - 0 0 0
9. Pirates 0 0 0 0 0 - 0 0 0
10. HYUS 0 0 0 0 0 - 0 0 0
11. Matinkylä 0 0 0 0 0 - 0 0 0
12. Ä-J 0 0 0 0 0 - 0 0 0

Teksti: Mikael Toivonen
Kuva: Iiro Karesniemi

Avainsanat: Edustus, Ennakko, Mielipide


Kommentit

13.9.2015 21.28  Brandon

Laatukamaa. Kiitokset kirjoittajalle! Omat veikkaukset menevät lähes samalla kaavalla, sillä vain Pss on liian korkela.

17.9.2015 7.50  Tertti

Hyvä teksti, mutta missä Jokerit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini