Jokerit Teamin kausiennakko

07.09.2020

Jokerit Team on aloittanut joukkueharjoittelun elokuun puolessa välissä pitkän kesä- ja koronatauon jälkeen. Joukkue alkaa pikkuhiljaa muodostumaan omaan kokoonpanoonsa, mutta vielä on parille täsmäiskulle tilaa. Oletko pakki tai hyökkääjä? Ota yhteys joukkueemme yhteyshenkilöön Beda Kolkkaan! Tarkoituksenamme on saada tasavahva joukkue kauden jokaiseen turnaukseen.

Koska kauden alkuun on aikaa alle kuukausi, on aika tutkiskella ketä on tälle kaudelle tulossa Jokereille vastaan. Tämän kauden lohkoarvonnoissa Tiimimme nostettiin arpakulhosta lohkoon 8. Mukaan saatiin muutama entuudestaan tuttu joukkue, mutta mukana on myös täysin uusia tuttavuuksia.

Salibandyliitto päätti viime kauden jälkeen, että mikä tahansa joukkue sai hakea V-divaripaikkaa. Tämä päätös on tuonut mukavaa vaihtelua tulevaan kauteen, tosin, Jokereiden lohkoon ei viime kauden 6-div joukkueita ole arvottu kuin yksi, joka sekin olisi noussut omalla pelillään vitoslohkoon voitettuaan oman lohkonsa viime vuonna suvereenisti.


Naiset ja herrat

Jokerit Team kausiennakko 2020-2021:


1. EräViikingit V

ErVin vitosjengi lähtee tulevaan kauteen lohkon ykkössijoitettuna. Viime kaudella 6-div kausi päättyi tylyyn 16 voittoon - 16 ottelussa. Maaliero +75 (115-40). Vaikka kaikki tietää 5 ja 6-div eron, on oletettavaa, että ErVin junnut pelaavat kauden omalla tasollaan, ottavat lohkostamme 1. sijan ja jatkavat kipuamista ylöspäin IV-divariin vuoden päästä.

2. FFB

FFB pelasi edellisen, vajaaksi jääneen kauden, vakuuttavasti napaten 12 ottelussa 9 voittoa. Omassa lohkossaan se riitti sijoitukseen 3, ja nousu nelosdivariin jäi haaveeksi. FFB:llä on varmasti kova halu jatkaa samanlaista peliä myös tulevalla kaudella. FFB on tasavahvajoukkue, joka varmasti kamppailee tulevalla kaudella paikasta kevään nousukarsintoihin.

3. SB Kurkkumopo

SB Kurkkumopo on yksi niistä ylemmän keskikastin jengeistä, jonka loppusijoitus sarjassa voi olla jotain välillä 3 ja 7. Monta joukkuetta on ennakkoon tarkasteltuna tasavahvoja, ja ns. 4 pisteen pelejä tulee kaudelle paljon. Maalin pelit suuntaan taikka toiseen voivat tiputtaa Kurkkumopon hyvinkin keskilinjan alemmalle puolelle. SBK pelasi viime kaudella 13 ottelua, ja kairasi niistä 8 voittoa. Maaliero jäi plussalle +11.

4. Merris

Vahvaa keskikastia oleva Merris on entuudestaan kausiennakon laatijalle tuttu. Merriksen porukka on pelannut pitkään yhdessä, ja se paistaa heidän päivittäisestä tekemisestä. Ns. huonoa päivää tällä porukalla harvoin on, joten voitto ja 2p saadakseen pitää pelata täysi 45min. Heillä ei kukaan yksittäinen pelaaja nouse toisen edelle, mutta joukkue täysin voitettavissa väkevillä vastahyökkäyksillä ja painetta puolustukseen antamalla. Merris pelasi viime kaudella 13 ottelua, ottaen niistä 6 voittoa. Maaliero taipui kuitenkin pakkasen puolelle 8 maalin verran.

5. FC Rabbit

FC Rabbit on Jokereille uusi tuttavuus. Historiaa tarkasteltaessa matsit ovat olleet tasaisia, joka edelleen vahvistaa ennakkoon ajateltua - 4p pelejä on kaudella paljon! Odotettavissa on, että Jänikset saavat noista tasaisista peleistä sen verran kuitenkin pisteitä, että loppusijoitus tulee olemaan joko neljäs, viides tai kuudes. FCR pelasi viime kaudella 12 ottelua, ja otti niistä 5 voittoa - sijoittuen lohkossaan sijalle 5. Maaliero -9.

6. Jokerit Team

Viime vuoden Jokerit IV joukkueesta räätälöity Team. Joukkue on nimenmuutoksen lisäksi nähnyt rosterissaan muutoksia, jotka vaikuttavat joukkueen tekemiseen erityisesti kauden alkupuoliskolla. Uusien pelaajien sisäänajo joukkueeseen ja pelityylin nivoutuminen yhteen vie varmasti parin ensimmäisen turnauksen ajan aikaa, mutta kevätkaudella Jokerit ollee erittäin vahva haastaja mille tahansa lohkon joukkueista. Joukkueen loppusijoitus riippuu hyvin pitkälti kauden avauspuolikkaan tuloksista, ja siitä kuinka nopeasti joukkue saadaan yhtenäiseksi pelaamaan ja uskomaan samaan pelikirjaan.

7. Tuplahuti

Tuplahuti on uusi tuttavuus Jokereille. Viime kaudella he pelasivat 13 ottelua, ottaen niistä 5 voittoa. Joukkue tukeutuu pariin selkeään kärkeen, johon koko joukkue luottaa. Heidän onnistumisensa johdattavat usein joukkueen voittoon, ja peli-ilon tappaminen samoilta kavereilta on johtanut usein vastustajan iloisiin ilmeisiin päätösvihellyksen jälkeen. Isoin ase kaverin peli-ilon viemiseen on pallon hallinnan pitäminen itsellä, sekä paineen antaminen puolustukselle. Tuplahudin hyökkäyspäästä löytyy tarvittavaa ratkaisuvoimaa, joten heidän heikkoon kohtaan - eli puolustukseen, kannattaa lyödä painetta.

8. Zoom

Zoom on Jokereille tutumpaakin tutumpi joukkue. Zoom pelasi treenipelejä Jokereita vastaan aiemmin, kun he vielä pelasivat 6-divaria. Noista treenipeleistä on varmasti jokaisella omat käsityksensä miten ne meni, mutta tosiasia on se, että Zoom on tänä vuonna V-divarissa ja samassa lohkossa kanssamme. Aliarvioinnin voi siis unohtaa samantien. Jokereiden kannalta on tärkeää pitää palloa ja antaa painetta pakeille, lisäksi on erityisen tärkeää ylläpitää pelitempoa. Zoom tykkää tappaa pelin ja hidastaa tahtia, joka on heille suotuisa pelityyli. Tuohon ei Jokereiden kannata kuitenkaan suostua.

9. SBS West

Lännen joukkuetta piti tutkia astetta edeltävää 8 joukkuetta enemmän. Kättä pidempää ei löytynyt, joten SBS West lähteekin pienoisena mustana lampaana kauteen. Viime kaudella he napsivat 13 ottelusta 5 voittoa. Voitot olivat maalin voittoja, mutta tappioissa selkäranka usein nytkähti sitten pahemmin. Maaliero kauden päätteeksi -24. Tiedossa ei ole onko joukkue saanut uusia vahvistuksia joukkueeseenssa, tästä syystä ennakoimme SBS Westin sijoittuvan lohkon häntäpäähän - muttei kuitenkaan viimeiseksi.

10. Icehearts

SBS Westin lisäksi meillä on esittää kauden toinen mustalammas. Eikä yllättäen molemmat lampaat on asetettu kausiennakossa lohkon pohjalle. Iceheartsilla on vahva joukkuehistoria jääkiekon puolella, mutta ovat suhteellisen uusi tuttavuus salibandykentillä. Onko luvassa jääkiekkomaista rouhimista, vai pelataanko siellä ihan salibandyä? Jääsydämet on varmasti yllätysvalmis joukkue jo heti ensimmäisessä turnauksessa. Heistä ei ennakkoon saa kiinni ovatko he lintuja vai kaloja, sillä Liiton tulospalvelusta ei löyty ainuttakaan ottelua tutkittavaksi viimeiseltä 2 kaudelta. Avoimia kysymyksiä on paljon, onko joukkue vasta perustettu vai mahdollisesti pidempään yhdessä pelannut kaveriporukka. Aika näyttää miten Iceheartsit tulevalla kaudella vitosessa pärjää.

Summa summarum

Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen. Viime kaudella moni joukkue pelasi itsensä keskisakkiin, lisäksi aina yllätyksiä tuo uudet pelaajakaappaukset, joita näillä sarjatasoilla tapahtuu kausittain jonkunverran. ErVi ollee kauden päätteeksi lohkovoittaja, mutta muuten tulee olemaan tiukkoja otteluita pitkin kautta. Yllättävätkö SBS West tai Icehearts kauden ekoissa turnauksissa, ja ottavat lohkon kärkisijoja itselleen? Miten Jokerit pelaa uudistuneella joukkueella?

Stay tuned! Jokereiden pelit ruoditaan kauden aikana 2 turnauksen (4 pelin) välein, ja joulun aikaan palataan tähän kausiennakkoon todetaksemme kuinka päin prinkkalaa hommaa ajateltiin - vain paukutellaanko sittenkin henkseleitä?

14.09.2022Jokerit Team saanut joukkueen valmiiksi
26.08.2022Jokerit Teamin runko lähes valmis, mukaan mahtuu vielä!
12.08.2022Jokerit Team löytyy nyt myös Instagramista
10.06.2022Jokerit Teamin Leijonat & Lampaat kaudella 2021-2022
08.06.2022Jokerit Team ottaa paikan vastaan III-divisioonasta
15.05.2022Jokerit Team nousee neloseen!
10.05.2022Jokerit Team lohkonsa toinen - katse suunnattu karsintapeliin
08.03.2022Jokerit Team, kausi taittunut kevään peleihin
10.10.2021Jokerit Team, kausiennakko 2021-2022
11.11.2020Jokerit Team vahva kauden aloitusturnauksissa

Siirry arkistoon »