Jokerit Team nousee neloseen!

15.05.2022

Jokerit otti eilen vakuuttavan voiton karsintaottelusta ON7 vastaan Tuusulan salibandyhallilla. Ottelun panoksena oli nelosdivaripaikka ensi kaudelle ja tämän kotijoukkue myös ennakko-odotusten mukaisesti itselleen kävi hakemassa.

Ottelu lähti liikkeelle (yllättäen) vastustajan vetäytyessä noppaan jo ensi minuuteista lähtien. Jokerit odottivat aktiivista ON7 joukkuetta vastaan, olihan kuitenkin kyseessä karsintaottelu. Tätä ei siis kuitenkaan ennakkotiedoista poiketen tapahtunut, vaan vastustaja keskittyi täysin puolustuspeliin ja vastahyökkäyksiin.

Jälkiviisaana voitaisi sanoa, että ottelu oli jo tuossa kohdin pelattu. Pelejä on kyllä mahdollista voittaa myös noppaan vetäytymällä, mutta lähtökohtaisesti tuolla pelityylillä tehdään voittamisesta itselle kyllä aika vaikeaa.

ON7 kuitenkin siirtyi vähän yllättäen 1-0 johtoon ensimmäisen erän aluksi Jokeripakin pienen henkilökohtaisen virheen johdosta. Tämä ei kuitenkaan muuttanut asetelmia mitenkään, vaan ON7 pysyi kuoressaan Jokereiden hallitessa palloa noin 80 prosenttisesti. Pitkällä juoksulla tämä myös alkoi näkymään.

Pariin erään Jokerit teki viisi maalia ja pelin ollessa 5-1 alkoivat Jokerinipun ajatukset jo siirtyä illalla koittavaan saunailtaan. ON7 teki viimeisen 10 minuutin aikana 3 maalia, mutta kun Jokerit tekivät myös itse pari, ei Jokereilla ollut hätää missään vaiheessa ottelua.

Päästetyissä maaleissa paistoi ennemminkin ajatusten siirtyminen jo iltaan, kun vastustajajoukkueen pallonhallinta. Vai mitä mieltä olette siitä, että kassarimme päästää puikoista puolen kentän vedon sisään? Ajatukset eivät varmasti olleet enää pelissä vaan ihan jossain muualla.

Haluamme kuitenkin kiittää ja nostaa hattua vastustajalle. Pelikirjanne tuohon peliin yllätti Jokerit täysin, mutta tämä ei lopputulosta kuitenkaan ennakkoasetelmista muuttanut.

Jokerit teki maaleja vastustajan nimen mukaisesti 7 kappaletta ja omissa soi ottelun viimeisten minuuttien vuoksi 4 kertaa. Mikäli ottelun jälkeen katsottaisi ainoastaan tilastoja, voisi ottelun kuvitella olleen tiukempikin, mutta Jokerit olivat pelin päällä koko ottelun ajan.

Ensi kaudella matkamme jatkuu siis sarjaporrasta ylempänä. Odotamme innolla tulevaa kautta ja tasaisempia pelejä. Vai mitä sanotte tämän kauden seitsemästä (7) keskeytysvoitosta? Ehkä meidän oli jo aikakin tehdä nousua ylöspäin.

Tulevalla viikolla tulemme julkaisemaan jo legendaariseksi muodostuneen "Leijonat & Lampaat" -osion, sekä raportoimme tiiviisti Jokerit Teamin tulevan kauden sopimustilannetta. Pystyttehän siis kuulolla!